Stor norsk dag på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  28.08.2022
Artikkelbilde
Hear The Drums tok en ny storløpsseier på Bro Park i Jockeyklubbens Grand Prix søndag.

To klare bankere var resepten for de fleste på Bro Park søndag. Det ble enkle seire på begge, men det skjedde ikke stort i de øvrige løpene heller. Dermed jackpot både for fire og fem rette.

Jockeyklubbens Grand Prix hadde hele 400 000 til vinneren. Hear the Drums fikk en regnskur modell større i forkant av løpet.

- Nå ble jeg skikkelig nervøs foran start. Men han var bra, og nå håper jeg at han er safe and sound etter løpet, sa Morten Myhre. Det er jo nemlig Breeders om to uker med enda større pengepremier, og der vil de være på plass. 

- En herlig hest med rett innstilling, supplerte Niels Petersen. At han blir favoritt i Breeders, er det neppe noen tvil.

Carlos Lopez er en mann for de store anledninger. På Øvrevolls Derbydag for en uke siden vant han fire strake V64-løp, nå ble det to fine seire.

Amacitaløpning ble et fartsfylt løp. Brazuca tok teten for Sandro de Paiva. Skulle Raphael Freire følge opp de fantastiske innsatsene hans hester gjorde for ett år siden? Hun gjorde et flott løp til annen, men da Starlight Song satte fart bakfra, gikk det unna. Seieren ble soleklar, men Brazuca var positiv. Nå ble det to av to for Stall Perlen og en sterk start for Jan-Erik og Wido Neuroth.

Hun er fantastisk bra. Har en sterk løpsvilje, og det blir spennende å følge henne. Med regnet var det blitt litt tyngre, men det løste hun flott, sa en meget fornøyd passasjer på ryggen av Starlight Song. Thunderey vant i 2020 og Mystery Night seiret i fjor. 

Let's Go Crazy gikk ut i 7 Furlongs Challenge som favoritt. De lå et stykke bak fra start, men kom frem tidlig på oppløpet. Det ble tett, men Carlos Lopez klarte å holde Let's Go Crazy i gang til seier. 

- Han er en type som neppe kommer til å vinne med stor margin. Når han kommer foran, er han ikke riktig konsentrert, ss Niels Petersen etter seieren. Archduke Ferdinand var på linje, Men Carlos er god til å avgjøre tette strider til seier.

I det aller første løpet fikk vi se en riktig fin toåring. Am de Vega debuterte for Stall Perlen og Wido Neuroth. Lope de Vega og velkjente Amie Noire beretter om en svært spennende avstamning, og Ami de Vega svarte så desidert til forventningene.

- Det kan være litt kort, sa Wido Neuroth, men seieren ble sikker nok. Brazen Soul kjempet fint, men Ami de Vega fortalte om en toåring vi vil få høre mer ut over høsten. Jan-Erik Neuroth var stødig jockey.

Etter V64 leverte Espen Hill og Master Bloom en fin match. Espen Hill var sterkest, og Cathrine Erichsen måtte nøye seg med andre. Seneschal var ikke på topp for dagen. Derimot ble det en fin annenplass på Face of Energima i løp 9.