Tid for Golders Green i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  18.08.2022
Artikkelbilde
Golders Green har vunnet to løp, begge ganger med Evelina Rönnlund. Nathalie Mortensen rir i dag. Foto: Hesteguiden.com

Nathalie Mortensen er som vanlig på plass på Øvrevoll. I V65-4 sitter hun opp på egentrente 8 Golders Green som møter 58-prosenter’n 5 Macho Maja. – Jeg har litt forhåpninger, sier Nathalie.


Men hun begynner med et par forbehold rundt hesten som aldri har vunnet på dirt, de to seirene er fra Øvrevoll på 900 og 1370 meter på gresset: - 8 Golders Green (V65-4/V4-2, 7-prosenter) er halsoperert, men jeg er usikker på om det har hjulpet. Sporet er «tråkig», og jeg må få henne i vei. Det er ikke alltid det går som det skal.

Macho Maja peker seg ut
Så kommer plussidene: - Hun har kapasitet, skal være rask nok, og det er snakk om en letttrent hest som ser fin ut. Det er 5 Macho Maja fra Are Hyldmo som peker seg ut. Men jeg har som sagt litt forhåpninger. Golders Green kan vinne løpet, sier Nathalie til ovrevoll.no.

Hun ranker de to starthestene i dagens 1. løp som «jevnbyrdige»:
- 4 Heshmah (1. løp), som jeg rir, har den beste kapasiteten av de to, men 3 Queen Mack holder kanskje bedre form? Nora (Hagelund Holm, red. anm.) har ridd henne før. Queen Mack er kanskje bedre på gresset, men dirt går også. Hun er for øvrig også halsoperert. Jeg håper jo en av mine kan vinne løpet, sier Nathalie.

Marie Lustigs kommentarer til ovrevoll.no foran løpene i dag
- 6 Clauses Rekato (V65-1, Emelie Gustafsson, 14-prosenter) er «på penger», det må være bra. Men kan også vinne, ingen av de andre hestene er vel bedre enn han i det som er et dårlig løp.
- 4 Rintintin (V65-2, Emelie Gustafsson, 41-prosenter) vant på Jägersro 31. juli. Holder formen. Regnes, ikke spesielt avhengig av baneunderlaget.
- 6 Clauses Andy (V65-2, Charlotta Ericsson, 14-prosenter) er også i orden, må ha feste. Skal også regnes.
- 3 Millie Grazie (V65-3/V4-1, Emelie Gustafsson, 6-prosenter) årsdebuterer og behøver løpet. Ingenting for spillerne.
- 1 Layton (V65-6/V4-4, Charlotta Ericsson, 18-prosenter) funket ikke sist uten at jeg vet helt hvorfor. Det har liksom vært «noen greier» stadig vekk. Trener bra, og jeg blir ikke overrasket om det er han som er vinneren. Går både forfra og bakfra.

7 Penny Lane (V65-6/V4-4, Emelie Gustafsson, 42-prosenter) går bra hele tiden. Kan gå fra alle posisjoner, både forfra og bakfra. Vinnerkandidat, og den mest «troverdige» av mine to.

Are Hyldmo kommenterer til ovrevoll.no
-7 Famous Riff (V65-2, Maikel Narvaez Bravo, 6-prosenter) har et ok løp. Har fått litt behandling. 2400 dirt passer, det er disatsen og underlaget han vant to på i november i fjor. Men det er flere her. Løpet er åpent.
- 5 Macho Maja (V65-4, Viktoria Aurora Hughes, 58-prosenter) er stallen beste sjanse. Må treffe starten, men det tror jeg hun gjør. Er ikke vanskelig å ri.  9 Golders Green med Nathalie Mortensen er kanskje hesten i mot?
- 5 Spirit of Cimmaron (V65-5/V4-3, Maikel Narvaez Bravo, 5-prosenter) er jeg litt spent på i dag. 1800 var for langt sist, 1100 dirt nå. Vi får se om han er rask nok. En outsider.
- 5 Dicke Dickens (V65-6/V4-4, Elione Chavez, 5-prosenter) må egentlig forbedre seg veldig. Men på dette formtallet er han selvfølgelig god nok til å vinne hvis lysten er der. Han er blitt 12 år nå. Virker ok i trening. Fikk en muskelstrekk i løpet som ble flyttet fra dirt til gress, det har tatt tid. Chaves opp, han kjenner hesten. Vi får se; det er vel litt «briste eller bære». Men 7 Penny Lane fra Marie Lustig har jo vært veldig bra og er nok vanskelig å slå.
- 8 Crossroad Blues (V65-6/V4-4, Maikel Narvaez Bravo, 10-prosenter) var neppe klar første gang ut. Så mistet han fire lengder i starten. Siste hadde jeg tro på ham, men han ga seg. Banen var kanskje for hard? Har en bedre oppgave enn på lenge og er nok verdt en strek - selv om det er lenge siden han har vunnet.