«Vil bare at det skal bli søndag fortest mulig»

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2022
Artikkelbilde
TOPPTRIO PÅ GULLJAKT: Hard One to Please, Jacob Johansen og Annike Bye Hansen. Foto: Eirik Stenhaug

- Nå er det ikke så mye mer vi kan gjøre. Hestene er klare, og jeg vil bare at det skal bli søndag fortest mulig. Det blir en spennende dag, beretter Annike Bye Hansen.

I juli dro Annike til Jägersro og svenskenes Derby uten forventninger, Dermed kom det positive sjokket, som ga seier. Nå er Hard One to Please sammen med Pas de Faux på alles lepper når det snakkes om favoritter foran Norsk Derby. Tirsdag var det gressgalopp.I juli dro Annike til Jägersro og svenskenes Derby uten forventninger, Dermed kom det positive sjokket, som ga seier. Nå er Hard One to Please sammen med Pas de Faux på alles lepper når det snakkes om favoritter foran Norsk Derby. Tirsdag var det gressgalopp.

Hard One to Please fikk en ordinær galopp sammen med Jacob Johansen tirsdag. Foto: Eirik Stenhaug 

«Jeg synes det var en fin jobb»
- Jeg var fornøyd og Jacob (Johansen) var fornøyd. Kjenner meg selv så godt, at jeg ikke kommer til å være fornøyd om det ikke blir seier. Hard One to Please fikk bare en ordinær galopp, men jeg synes det var en fin jobb. På søndag blir det ellers spennende å se I Rest My Case i Drømmemilen. Har hatt en liten låsning etter Derby Trial, men hun er på gang igjen. Synes nesten det er litt flaut om hun ikke vinner, formen er i hvert fall god. Har også tro på Takeko, men blir hun toer bak Iron Butterfly, kan det være greit. Distansen tror jeg er litt i Takekos fordel, så det kan gå. Swedish Dream gikk bra sist, og det kan bli en bra plassering  i Marit Sveaas' Minneløp, tenker Annike.
Ikke rart at denne søndagen føles litt spesiell. 

Galopp i blodet
På 60-tallet var trenerne Ingvard og Herluf Hansen fremgangsrike på Øvrevoll. Ingvard var Annikes far og Herluf  hennes onkel. I 1970 ble det Derbyseier for Herluf med Happy Hunter, nå kan Annike gjenta bedriften. Herluf tok også hjem Oslo Cup i 1968, noe Ingvard fikset året etter med Patient Boy.Til det løpet var kronprinsesse Sonja og kronprins Harald på tribunen.

Det startet med ponnien Max
- Pappa og onkel vokste opp på Bornholm. Var der en gang i min ungdom, men kunne tenke meg å dra dit igjen. Herluf hadde stall i nærheten av Hokksund, min far startet opp på Grav gård. Etter hvert fikk han stall der Cathrine Erichsen holder til nå. Da jeg var fire år, fikk jeg ponnien Max. Han var gær'n. Colin Gauntlett prøvde å ri ham inn, men ble kastet av nesten hvert gang. Etter hvert klarte de å temme Max. Men pappa var streng, og jeg måtte ordne med alt selv. Hvis noen ville hjelpe, ble det kjeft å få. Det positive var at jeg lærte å bli selvstendig. måtte klare meg selv. Dessverre døde faren min da jeg var 11 år, og da gikk det ikke så lenge før også Herluf ga seg.
 

Hestene kommer først

Søndag er det ikke til å unngå at det blir litt oppmerksomhet rundt Annike.
- Har aldri vært så glad i det. Det er jo fint på en måte, for det betyr jo at hestene gjør det bra. Men jeg har alltid ment at det er hestene som skal være i forgrunnen, avrunder Annike. Vi tror det blir en fin søndag for stallen.
Lykke til!