Willa på Comandor i Norsk Derby!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.08.2022
Artikkelbilde
Høydepunktene står i kø for Willa Synøve Marcussen Schou. Søndag om en drøy uke gjør hin sin Derby-debut. Her på Single Malt (Francisco Castro) som hun vant med på Jägersro onsdag. Foto: Svensk Galopp

Willa Synøve Marcussen Schou, stadig lærling, rir Comandor for arbeidsgiver Niels Petersen i Norsk Derby. – Dette har jeg jobbet hardt for, sier en veldig glad Willa til ovrevoll.no.

 

- Willa er inne i en flott sesong. Hun har vært flink,  jobber hardt i stallen og er en viktig del av teamet. Om det er den første kvinnelige rytteren jeg har på en hest i Norsk Derby?
- Svaret er vel ja. Jeg tror på en god prestasjon fra Willa og Comandor (R.C. Racing eier, hesten gjør nå sin fjerde start) uttaler Niels som ellers har hatt en uvanlig humpete vei inn mot Derby-dagen.

Square de Luynes starter ikke
Det er skader og sykdom i A-laget. Forhåndsfavoritten i Sveaas-løpet, tittelforsvarer Square De Luynes, har slitt med bihuleproblemer og starter ikke. Tuwaiq rekker ikke Norsk Derby, Carlos Lopez sitter på Intella i storløpet søndag om en drøy uke.

Favorittduo i Norsk Derby
Der er favorittduoen veldig klar: Hard One To Please (Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) og Pas De Faux (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth). Annike Bye Hansen sjokkvant Svenskt Derby med Hard One To Please, hun har aldri vært vinnende trener i Norsk Derby. Wido og Jan-Erik triumferte med Bokan i Svenskt Derby i 2015, men sammen har de aldri vært i vinnerpaddocken etter et Derby på Øvrevoll.

«Mange av toppene mangler»
King David (Oliver Wilson), White Heart (Per-Anders Gråberg) og Wishformore (Carlos Lopez) forsvarer Petersen-stallens farger i Marit Sveaas Minneløp. – Vi har veldig mange fine hester til start, men mange av toppene mangler på Derby-dagen, sier Niels som håper og tror at Square De Luynes er klar til Stockholm Cup. Et løp stjernehesten har vunnet de tre siste årene. Så langt i 2022 er en 11. plass i Dubai City Of Gold (Gruppe 2) 5. mars den eneste starten for flaggskipet på Petersen-stallen.

Willa på Backcountry i Gøteborg
Willa Synøve Marcussen Schou har fem ritt Derby-dagen 21. august. Hun er toer på Øvrevolls jockeystatistikk; én seier bak regjerende champion Carlos Lopez som har 13 førsteplasser.
Willa sitter ellers på tittelforsvarer Backcountry for Nathalie Mortensen/Annette Stjernstrand i Gøteborgs Stora Pris søndag der 125.000 svenske kroner venter vinneren.

Trio fra Øvrevoll
Nathalie rir favoritten Astron, stallens stjerneskudd i år. Har tre strake og er nå oppe i 89 i handicap.
Fra Øvrevoll kommer tre i dette løpet på Gøteborg; Brian Ryan (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth), Close To Perfect (Cathrine Erichsen/Nora Hagelund Holm) og Prince Of Fjords (Silja Støren/Manuel Martinez).     

* Tina Smiths Benjamin (Oliver Wilson) kom i en sterk finish innvendig og gikk til topps i et Bronshandicap på Bro Park fredag. Førstepremien var 29.000 svenske kroner. Stall Easy-Peak eier. Karen Kenny, irsk jockey, vant tre av løpene på Bro.