William på USA-stjernen Hot Rod Charlie

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.02.2022
William Buick i jobb med Hot Rod Charlie på Meydan. Foto: Skjermdump

William Buick sitter på USA-stjernen 11 Hot Rod Charlie i Al Maktoum Challenge (5. løp/Gr.2) på Meydan fredag. 4-åringen får et "prep-løp" foran World Cup på samme bane 26. mars.

DOUG O'NEILL, med Santa Monica i California som hjemsted, trener Hot Rod Charlie. 29-årige Flavien Prat er "regular jockey". Han er fransk, 29 år, og ridende i USA siden 2015. Det er unødvendig å fastslå at dette er en toppmann. 1.  januar, på Santa Anita i helt ok konkurranse, vant han seks løp og ble nummer to i de øvrige fire løpene han red.

HOT ROD CHARLIE står på 122, det ga en 22. plass på verdensrankingen i fjor. IFHA (International Federation of Racehorsing Suthority) sender ut denne. Knicks Go toppet i 2021 med 129, Life Is Good fikk 124.
Hot Rod Charlie vant Pennsylvania Derby (Grade 1), Louisiana Derby, ble treer i Kentucky Derby og toer i Belmont Stakes i 2021. Slått drøye fire lengder av Knicks Go som firer i Pegasus World Cup i fjor.
Har 3 på 13 og 2,5 millioner dollar på konto.

WILLIAM BUICK har ridd for topptrener O'Neill tidligere. Fredag sitter han på tre O'Neill-hester (O'Neill har åtte i Dubai) og tre for Charlie Appleby. William ser sterk ut på papiret - det ligger en seierstrippel og lurer i vannskorpen nå. Spillerne bør være obs. fredag. Åtte seire på Meydan denne sesongen er foran skjema så langt. 27. januar satt 33-åringen fra Eiksmarka på Hot Rod Charlie i en "breeze-up" på Meydan. 48,20 på fire furlongs (800 meter) uten å bli bedt om noe som helst.
" He's a fit horse and came across this dirt very vell", sa William i etterkant.
Så spørs det hvem han møter i World Cup-løpet lørdag 26. mars? Kanskje Life Is Good, Pegasus-vinneren?

Life Is Good, med Irad Ortiz jr., er den nye dirtkongen. Han knuste all motstand, inkludert Knicks Go, i lørdagens Pegasus Cup på Gulfstream. Foto: Gulfstream Park

UVIRKELIG HEST. - Han er "unreal". Den beste hest jeg har sittet på sa seiersjockey Irad Ortiz jr. etter triumfen med Life Is Good i Pegasus World Cup lørdag. USA-ener Irad vant begge hovedløpene lørdag.

TRENER TODD PLETCHER, også han med et visst sammenligningsgrunnlag, følger opp med "den beste hest jeg har trent". Dubai World Cup 26. mars har lenge vært nevnt som en klar oppgave, og neste løp, for 4-årige Life Is Good. Han vant, upresset, på tiden 1.48,91 lørdag i Florida. Knicks Go var tre og en kvart lengde slått i sitt avskjedsløp. Men rett skal være rett: Han var en dårligere hest lørdag enn da han vant samme løp i 2021 på en bedre tid enn vinnertiden i år.

IKKE STENKLAR. Men trener Pletcher var ikke stenklar etter Pegasus Cup:
It’s a long way to travel and a long way to come back. Historically, horses need a little bit of time once they get back. If you’re successful over there, it’s certainly worth it. But there is some risk involved. That will be part of the discussions that we will have,” sa han til Horse Racing Nation.
Kommer Life Is Good, er favoritten i Dubai World Ciup nevnt. Kommer han ikke, plasseres favorittstempelet på Hot Rod Charlie i et løp med 12 millioner dollar i samlet premiesum. Fredag viser han seg frem med William Buick i salen på en 1900 meter dirt fra et flott startspor 3 på Meydan.