En variert meny på torsdag

Skrevet av Birger Christensen,  26.07.2022
Artikkelbilde
Flotte Miss Haven er en vinnerkandidat torsdag. Neste løp kan bli Polar Cup på Derbydagen.

En veldig interessant meny bys publikum og spillere på Øvrevoll torsdag. I første løp møter vi hele 11 norskoppdrettede toåringer, en liten begivenhet. Når vi sist hadde så mange norske unghester i et løp så vidt tidlig i sesongen, må være atskillige år siden. Raphael Freire trener hele fire, og han er dessuten aktuell med sin stjerne Hotline Bling. Han starter i løp på Goodwood fredag, en frisk satsing.

Ellers er det både gode sprintere og milere ute i løpsbanen. I V65-3 møtes noen av våre aller beste treåringer over 1600 meter. Let's Go Crazy slo Admiral de Vega sist, men sistnevnte debuterte og imponerte. Og hvor skal man plassere Rockman Reef? Han lå lenge en halv evighet bak feltet, men på oppløpet gikk det unna. Vi tar med denne trioen på kupongen.

 

De gode sprinterne finner vi i V65-5. Astron har imponert stort i sine to siste løp og skal selvsagt regnes. Men vi føler at Miss Haven er kraftig på gang. Seieren på Øvrevolls gress nylig var sterk. Youonlyliveonce får også rosende omtale, der skal det være mer å gå på bare de "knekker koden" på stallen

 

Stall Høymyr Hesteutstyr Cup er en av flere serier for amatørene. Torsdag starter V65-spillet med det tredje løpet i denne serien. Ida Tandberg og Fernando Munso leder serien med 20 poeng, og begge har fine sjanser på torsdag. Ida rir Chef La Adare for Helle Bakken, mens Fernando skal ri Azure World for Knut O Arnesen. Begge er svært raske fra start, og vi har tro på at de vil være i striden. Ida leder for øvrig kampen om championatet med to seire, delt med Mie Blichfeldt som sist torsdag tok sin andre seier på Macho Maja i år.

 

Vi tar også en kjapp tur til Derby Trial, som avholdes i lunsjen onsdag i neste uke. Anmeldelsene kom i går, og det starterklæres allerede på fredag. De to som omtales mest foran Derby, Tuwaic og Hard One to Please, er begge meldt og meget spennende navn. Det er et Derby som snaut fire uker unna har langt flere spørsmålstegn enn utropstegn. Derby Trial vil nok gi oss noen svar. Men før den tid er det altså en artig galopprunde torsdag. Når løpene der er ferdige, er halve sesongen over. Det går mot jul, om ikke så brått.