Fresu - topprytter debuterer på Øvrevoll

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.07.2022
Artikkelbilde
Zenden og Antonio Fresu vinner Gruppe 1 og Golden Shaheen på Meydan i 2021. Foto: Dubai Racing Club

Antonio Fresu blir Veronika Askes ektemann den 31. juli. Torsdag kan han bli en vinner på Øvrevoll. Den italienske toppjockeyen rir fem Niels Petersen-hester som en attraksjon på Øvrevoll.


På Meydan ble Fresu toer denne sesongen med 22 seire, to bak veteranen Tadgh O’Shea. William Buick tok bronsen med 16 førsteplasser; sistnevnte var for øvrig suveren på pengene. Antonio Fresu  hadde 58 besøk på seremoniplass i hele Emiratene denne vinteren. Han har egentlig hatt sitt gjennombrudd i år selv om 2021-triumfen i Golden Shaheen (Gr.1) på USA-hesten og 53-oddser’n Zenden stadig rager høyest i enkeltsammenheng. Nesten åtte millioner kroner var førstepremien, Zenden satte også klar banerekord på Meydan.
Her ble gullet til tårer, vinnerhesten brøyt ned etter målpassing.

På Europa-laget. Fresu har tre seire på ni ritt de siste 14 dagene. Syv av 20 på San Siro-banen  i år duger ellers alle dager i uken. Han red i Tysk Derby og har fått en attraktiv plass på Europa-laget til Shergar Cup på Ascot 6. august. Lagkamerater er fjorårets Arc-vinnende jockey René Piechulek (Torquator Tasso til 73 ganger pengene), Frankie Dettori og José Luis Martinez, ni ganger championjockey i Spania. Damelaget er tittelforsvarer, de samme fire jentene er klare igjen i år: Hayley Turner, Hollie Doyle, Nicola Currie og Emma Jayne-Wilson. Doyle har ellers passert 100 seire i 2022 som førstemann. Hun vant 172 løp i fjor.

Niels er raus med rosen. Tilbake til Antonio Fresu. Han rir fem hester for Niels Petersen torsdag; Carlos Lopez er utestengt som han var på Bro tirsdag. - 7 Quelle Eleganze (V65-4) og 10 Hear The Drums (V65-3) i Skandinavisk er to gode sjanser for stallen og Antonio Fresu. En ambisiøs jockey som imponerte i Dubai i vinter. Han forstår seg på hest, sier Niels og er raus med rosen.

En mann for vinnerpaddocken. Antonio Fresu er definitivt en mann for vinnerpaddocken på Øvrevoll. Dit, altså til Øvrevoll, kommer ikke velkjente Veronika Aske, en god rytter og enda bedre med mikrofon. Hun må prioritere bryllupsforberedelsene. 300 gjester, nesten 50 fra Norge, ikke småtterier!
Antonio og Veronika skal gi hvert sitt ja i den gamle katedralen i Alghero på Sardinia.  
– Jeg skulle ønsker jeg kunne ha vært på Øvrevoll torsdag. Det hadde nok vært enda mer gøy for meg enn for Antonio. For ham er det en jobb. Men han gleder seg til torsdag. Det blir veldig spennende, sier Veronika til ovrevoll.no.