Scarlett-skrell i Svenskt Oaks

Skrevet av Tom W. Johannessen,  31.07.2022
Artikkelbilde
Scarlett og Martin Rodriguez var best i årets utgave av Svenskt Oaks på Jägersro. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Hun var nede som et 8.valg og en 39-oddser. Men Scarlett var bedre enn en rusten rad. Hun koblet grepet på Askungen og holdt greit unna for favoritten Una Matina til sterk seier i Svenskt Oaks.


581.000 svenske kroner var seieren verdt for eieren; Mr Ascot. Susanne Berneklint trener, Martin Rodriguez red et prikkfritt løp på Jägersro søndag. Samme duo, altså Berneklint og Rodriguez, var i vinnerpaddocken etter Hurricanelöpning der Steinar nå byttet ut et 2-tall med det attraktive 1-tallet. Hesten med den enorme størrelsen var en overlegen vinner som favoritt i V64-4. Martin Rodriguez vant også med Crystal Keys (V64-1) for Lennart Reuterskiöld og tok altså en trippel på hjemmebanen.

To ganger Neuroth

Wido og Jan-Erik Neuroth var også i flytsonen på Jägersro, nær sagt som vanlig. Med Gold Tyranny strøket var Jet Action som ventet klart best i Sveland Jägersro Cup over 3200 meter (75.000 svenske i førstepremie).
En annen Perlen-hest, Mystery Night (se Svensk Galopps bilde over) avsluttet søndagen med en overlegen Altamira-triumf (166.000 i første) og en ny Jägersro-seier. Hun har nå fire av fire på banen i Malmö. Neuroth-stallen fikk også med en bronse, No Short Cuts i Malmö Sommarhandicap.
Wido er toer på trenerstatistikken i Sverige etter Lennart Reuterskiöld jr.

* Crack The Sky (Niels Petersen/Carlos Lopez/Stall Gullik AS) ble beste Øvrevoll-hest i Oaks som fjerde. Sugar Crust og Roxette, begge fra Wido Neuroth, ble henholdsvis nr. 6 og nr. 8.