- Hvor god er Mystery Night?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  04.06.2022
Artikkelbilde
Mystery Night og Jan-Erik Neuroth jakter Voter-triumf på Jägersro søndag. Foto: Hesteguiden.com

Svaret i tittelen kommer søndag i V64-6/V4-4 på Jägersro. Voterlöpning er intet hverdagsløp, 6 av 14 vinnere har gått videre til Derby-triumf. Neuroth-stallens Mystery Night kan helt klart vinne.  

* Hun var tredjefavoritt som en 17-prosenter i et jevnspilt løp sent lørdag kveld. Søndag morgen var Neuroth-hesten spilt opp til favoritt. Førstepremien i Voter er solid, 498.000 svenske kroner. 8 Mystery Night (V64-6/V4-4) har vunnet tre av fire løp og var fin til seier på Jägersro 1. mai:

- Jo, hun var bra sist, og jeg håper hun kan gjenta. Hun er også forbedret med løp i kroppen. Bane og distanse er intet problem. Men det er tøffere motstand. Steinar, Röde Baronen, Pjerrot og kanskje hesten som P-A Gråberg rir. Og den franske Pretexte. Hvis den takler banen, blir den farlig, uttaler Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

Jan-Erik har dette å si om de to starthestene i Derby Trial (V64-5/V4-3), begge trent av Wido Neuroth:
- 4 Zefirelli (V65-5/V4-3, Sandro De Paiva) har gått bedre og bedre for hver start. Står distanse, trener fint og kan være en morsom outsider. Kan mer enn formtallet, men jeg tror uansett den jeg rir er foran i mål.
- 9 Pas De Faux (V65-5/V4-3) sesongdebuterer som Zefirelli. Begge kan trenge løpet, jeg nevner det. Men dette blir uansett veldig spennende. Pas De Faux er en hest vi har veldig tro på. Står distanse lett. Det er et mål å kunne starte i Tysk Derby, men da må han gå et kjempeløp søndag. Primært tror jeg Pas de Faux er en gresshest, men gresshester går ofte bra på Jägersro når det er feste i banen. Den er imidlertid ikke likt preparert hver gang. Det siste løpet for Pas De Faux i fjor var ellers på en for ham for løs bane. Han skal ha en god sjanse søndag selv om jeg vet at American Impact er en veldig bra hest. Jeg nevner ellers at noen av hestene våre har underprestert, og at det kan være snakk om en forkjølelse. Men de som starter på Jägersro ser friske ut, sier Jan-Erik Neuroth.

PER-ANDERS GRÅBERG har åpnet sesongen strålende. Han vant løp på Klampenborg lørdag og er helt klart en mann for vinnerpaddocken på Jägersro i dag. Han sitter på dagens største American Impact i Derby Trial, en 63-prosenter kl. 11.00. P-A har 19 seire i Sverige så langt med en imponerende seiersprosent på nesten 25. Han er seks seire foran Andreas Tapia Dalbark og topper også på Jägersro med seks førsteplasser. 47-årige P-A rir korteste veien til mål, der er han nummer én i Skandinavia. 
- 6 American Impact (V65-5/V4-3/Derby Trial, Roy Arne Kvisla trener) er en fin hest som ble kastrert i vinter. Vant direkte og var "jättebra". Står distanse og har en flott vinnersjanse i dag.
- 4 One Rocketman (V65-6/V4-4/Voterlöpning, Nina Lindberg Lensvik) var tredje sist uten å være helt klar. Jeg forventer at han slåss om en trippelplass i dag, og jeg obs'er litt, sier P-A til ovrevoll.no om en hest som var en drøy 6-prosenter kl. 11.00 i dag.