- Thunderey beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.06.2022
Artikkelbilde
Thunderey er klar for Bloomers' Vase på Bro Park. Foto: Hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth vant begge DD-løpene på Øvrevoll torsdag. Søndag setter han kursen mot Stockholm og stordag på Bro. - 5 Thunderey (V64-1) er den beste sjansen, sier han til ovrevoll.no

* Den 17. april var hun ute i Preis des Gestüte Röttgen i Hoppegarten i Berlin. En sjetteplass av 12 var meget godkjent i hardt Listed-selskap. Deretter var Thunderey, trent av Wido Neuroth, på vei til Malmö og Pramms-start.
Men hun kom aldri lenger enn Svinesund. Der ble det toll-stopp og vendereis.

- Hun gikk veldig bra i Tyskland. Dette skal være en god sjanse i Bloomers' Vase på Bro. En trippelkandidat; hun kan også vinne hvis ting går hennes vei. Det er ingen av dem hun ikke kan slå, sier Jan-Erik som vurderer de andre sjansene:

- 4 Couleur Café (V64-1, Sandro de Paiva, Bloomers’ Vase, 165.000 svenske kroner i første) gikk bra på dirt’en i siste løpet i november fjor, slått halvannen lengde av Thunderey. Gress nå. Men hun sesongdebuterer. Er imidlertid bedre enn formtallet og kan være en outsider.

- 4 Like A King (V64-3/V4-1, Stockholms Stora Pris, Gruppe 3, 600.000 svenske kroner i første) må forbedre seg littegrann. Men han blir bedre og bedre; jeg gleder meg til å ri dette løpet! Hvor god er han? Det er det vi ikke vet. Like A King er ellers dønn avhengig av feste i banen.

- 5 Brian Ryan (V64-4/V4-2, Bro Park Vårsprint, 165.000 kroner i første) kan vinne et sånt løp, men kan også bli nummer fem. Det kommer an på om han har dagen. Bryan Ryan ser fin ut om dagen.

- 13 Forward Focus (V64-6/V4-4, Svenskt 2000 Guineas, 415.000 kroner i første, Annika Sjökvist trener) er en stor hest som debuterer på gress. Kan være en outsider. Spor 13 behøver ikke være så dårlig sent på dagen. Banen kan, jeg sier kan, bli krevende innvendig.

- 3 Sugar Crust (8. løp) står veldig bra inne, forbedrer seg stadig. Dette skal være en veldig fin sjanse, men det er første gang hun reiser. Nevner det, sier Jan-Erik Neuroth.

* Per-Anders Gråberg vant tre på Göteborg lørdag og er i kanonform i salen. 47-åringen har 26 førsteplasser i år og er helt overlegen så langt i Sverige.  - 1 Running Rolf (V64-6/V4-4, Svenskt 2000 Guineas, Roy Arne Kvisla trener) er min beste sjanse søndag. Et lite spørsmålstegn på gresset. Jeg har imidlertid testet, og han klarte det fint.
Det er Hear The Drums i mot. Ellers tror jeg Stockholms Stora står mellom Match Maker og Stroxx Carlras.
Could Be King til Niels og Carlos (Petersen og Lopez, red. anm.) bør ha en stor sjanse i Vårsprint'en
og Una Matina det samme i 1000 Guineas, uttaler P-A til ovrevoll.no.
* Om banen sier han dette: - Det regnet en god del i Stockholm fredag. De har jobbet mye med banen, og jeg håper og tror den blir god til myk. Og det vi kan kalle en fair bane.