Juni løper ut i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  28.06.2022
Artikkelbilde
Prince of Tides til høyre og London Rock (sort/hvit drakt)

Torsdag er det årets siste junidag. På Øvrevoll løper den bokstavelig talt ut i sanden. Det er sandbanen som gjelder, og det er helt ok. Det er ennå lenge til høsten, da sandbanen igjen er dominerende. For hestene som galopperer best på det underlaget, fortjener å få en løpsdag i blant på sitt beste underlag.

En hest som har vært klart best på sand, er Oliver hos Pål J Nordbye i Askim. Fem starter på sand har resultert i to seire og tre andreplasser. Seirene er kommet på mellomdistanse, som det er nå. Vi satser på at Silje Strand gir Oliver en rolig innledning og tar seg forbi på oppløpet. De to gressløpene har faktisk ikke vært så dårlige, så Oliver blir vår banker. 

 

Et maidenløp i V65-2 er spennende. Trioen Buckybelle, Cam Tree og Holiday har levert gode prestasjoner i nærheten av 70 i formtall. Men hvor god er Rockman Reef? Moren Amie Noire var en topphoppe som konkurrerte i kun tre sesonger for Wido Neuroth og Stall Perlen. Ni ganger vant hun premie på 100 000 eller mer. Seieren i Svensk Oaks ble på ti lengder, og i hennes siste løp i karrieren slo hun Icecapada, en annen topphoppe. Ikke sikkert at Rockman Reef er på topp allerede i debuten, men han vil bli fulgt med stor interesse.

 

Et sprintløp med kun fem hester tar vi også med. Trioen London Rock, Prince of Tides og IKC Fiction går jevnt bra på korte sprintløp. Noosa Spring tror vi det kan være litt kort for, men har høyt toppnivå.

Hva så med Rock Dancer? Han har jo vært helt rå med 16 av 18 på trippel de to siste årene. Nå er det opp til bevis mot hester rett under eliten. Er han helt i teten igjen, blir vi virkelig imponert.