Neuroth i Voter - Petersen i Derby Trial

Skrevet av Birger Christensen og Tom W. Johannessen,  05.06.2022
Artikkelbilde
- Du var fantastisk god, sa Jan-Erik Neuroth til Mystery Night etter Voterlöpning på Jägersro søndag. Foto: Stefan Olsson

Kun i de to hovedløpene var det norsktrente hester til start på Jägersro. Det var mer enn nok. Jan-Erik og Wido Neuroth, og Stall Perlen, sikret seg den store sjekken på 498 000 i Voterlöpning.

Mystery Night (se Stefan Olssons bilde under) sto i mot all motstand og tok sin fjerde seier på fem starter. Kun på Bro Park i fjor høst ble det annenplass. Nå spekuleres det i om den tredje hoppa de siste 30 årene kan ta hjem Derby på Jägersro. Final Care i 2001 (også Neuroth) og Dorcia i 2017 har maktet den bragden. – En ærlig hoppe og en fantastisk god hest som gjør sitt beste hele tiden. Nå viste hun hva som bor i henne. Svenskt Derby 17. juli? Vi får se. Jeg tror 1730, som i dag, er det beste for henne. Det er ikke sikkert hun står Derby-distansen. Vi får se. Pappa (Wido Neuroth, red. anm.) får ta en vurdering nå, sa seiersrytter Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no i etterkant.

Suksess begge dager. Niels Petersen kom fra suksess på Klampenborg dagen før. I Malmø hadde han kun en hest til start, men det var mer enn godt nok. Chiefof Comanches styrte begivenhetene den siste halve runden sammen med Carlos Lopez. The JC Organization ApS fikk med ett en hest i det fremste Derby-bildet.- Det var godt å se at det fungerte for Chiefof Comanches. Dette var den andre starten etter kastrasjon, og nå fungerte alt som det skulle. Jeg tror vi har en riktig fin hest til Derby om seks uker, berettet Niels. Og slik så det også ut.