Storløpsdag og jubileum

Skrevet av Birger Christensen,  22.06.2022
Artikkelbilde
Wishformore

Oslo Cup, 1000 Guineas og 2000 Guineas. Tre store og viktige løp i Øvrevolls historie. Samtidig er lørdagen kun en dag unna 90 år fra banens åpningsdag. Om ti år er 26. juni 2032 en lørdag. Da kan det bli enda mer stas med de flotte storløpene på Øvrevolls 100-årsdag.

Nå ja, den tid den glede. Først holder vi oss til årets litt mindre jubileum og konsentrerer oss først om de nevnte løpene. Oslo Cup har i 70 år vært det største stayerløpet for treårige og eldre. Niels Petersen har vunnet de fire siste utgavene av løpet med fire forskjellige hester. Det kunne ha vært fem, for Eye in the Sky var først i mål i 2017. Men han fikk ikke beholde seieren. Wishformore vant i fjor og kan gjenta bedriften, mens White Heart er god nok til å kjempe helt fremme. Derimot kommer ikke Square de Luynes til start.

- Ikke noe alvorlig med ham, bare litt snufsing. Nå blir det start i Marit Sveaas' Minneløp på Derbydagen, slik det har vært de to siste årene. Men White Heart og Wishformore ser bra ut og kan vinne. Kanskje har Wishformore en liten fordel av hjemmebane, undrer Niels. 

Svært spennende synes vi Auenfürst er. Han har startet mest på Jägersro, men gressløpene på Bro og Klampenborg har vært veldig bra. Nå er det debut på Øvrevoll, og han skal tas på alvor. Det skal også Simply Minds. Det er ett år siden han ikke fikk fullklaff i Guineas, men hans toppnivå er veldig høyt.

Cathrine Erichsen har en solid trio i Master Bloom, Captain Chorus og Hampus G. Og hva med Quebello, som sist gang han var på Øvrevoll knuste motstanderne i Michelets Minneløp. Sist, men ikke minst er Jet Action spennende.

- Klaffer det for ham, kan han vinne. Han bør tas på alvor, mener Jan-Erik Neuroth.

 

Jan-Erik må nok finne seg i å ha favoritten i 1000 Guineas. Mystery Night har imponert og har fire seire og en annen på fem starter. Har med bred margin det høyeste formtallet blant hoppene

- Var veldig bra i Voterløpning på Jägersro sist. Den banen går hun veldig bra på, men jeg tror det er ganske bra på Øvrevoll også. Tror vi kjemper i toppen, sier Jan-Erik. 

Det er vi enige i. Selv er vi inne på at Intella kan utfordre.

- Er også spent på henne. Var flink sist og vil ha fordel av en mye tørrere bane. Penger kan det også bli på Safari Blues og Crack the Sky, tror Niels.

Gledelig er to hester i feltet oppdrettet i Norge, og både Semper Fi og I Rest My Case er i trippelbildet. Øien Gård er oppdretter av begge, og det blir spennende minutter i forkant av start.

 

Tuwaiq, Hotline Bling og Downtown Leo er vår favoritt-trio i 2000 Guineas. Dear Bear og Hard One To Please er de to neste etter vårt syn. Et sterkt felt.

- Tuwaiq vil gå mye frem fra forrige start. En flott hest, som det skal bli spennende å følge fremover. Trengte løpet sist, avrunder Niels sin kjappe runde. 

- Downtown Leo har vært litt forkjølet, men er i bedring. Tror han vil hevde seg om han er på sitt beste. Er meldt i Derby i Sverige tre uker etter Guineas, forteller Jan-Erik. 

 

Årets første toårsløp er ett av flere interessante løp fra det øvrige program. Uttalelsene går i retning av at hestene trener bra, men har ingen anelse hvor motstanderne står. Vi gleder oss også til å se Valence på Øvrevoll. toppvekten er solid, men han er en gigant i banen. Det kan gå veien tross 66 kilo.

 

Vel møtt til en stor løpsdag.