Årsdebut med mersmak

26.05.2022
Artikkelbilde
Miss Haven Alle bilder: ©hesteguiden.com

Miss Haven (Stall Perlen) viste både fart og klasse i fjor. Hun leverte en herlig årsdebut torsdag og vant enkelt for rytter Sandro De Paiva. Nå venter større oppgaver utover i sesongen. -Hun er både god og vakker. Det hun leverte i dag imponerte meg, og jeg ser lyst på hennes muligheter denne sesongen. Neste start blir nok i Sverige, fortalte en fornøyd trener Wido Neuroth. Han la til at flere av stallens stjerner snart er klare for årsdebut. Men de som kjenner meg vet at jeg er en tålmodig mann som vet at sesongen er lang, avsluttet trenernestoren.

Det ble en flott kveld på Øvrevoll med sol, god stemning og spreke vinnere.

Alle bilder: ©hesteguiden.com

 

Mowaaman

Niels Petersen trente samtlige fem som startet i kveldens første løp. Det var store forventninger til Derbyhåpet Tuwaiq, men treåringen måtte strekke våpen mot Mowaaman (Per Piacere og den dyktige lærlingen Willa Synøve M. Schou. -Jeg er godt fornøyd med Tuwaiq første opptreden i Norge, og han er garantert kraftig forbedret til neste start. Det er ikke enkelt å debutere mot noen som er et år eldre, og vi skal huske på at Mowaaman er en kapabel hest. Han leverte et godt løp i dag, sa trener Niels Petersen.

Macjack

Mackjack (Showjumpers Racing Club) har hatt en imponerende start på sesongen. Fire starter har gitt to seire, en annen og en tredjeplass. Denne gang gikk han utvendig for lederen, men Andreas Tapia Dalbark hadde god kontroll mot mål. -Han har vist flott form i år og er god til å forsvare seg helt hjem. Det går mot sommer hjemme i Åsgårdstrand nå og det trives vi med. Nå har vi et par nye oppgaver i kikkerten for Mackjack, uttalte en glad Caroline Sommerfelt.

 

Oliver

Oliver (Stall Hope) var spilt til favoritt i amatørløpet sammen med rytter Fernando Manzo. Han vant sitt første løp i karrieren, og ble dynket i vann av kolleger i etterkant av løpet. -Det var veldig moro å vinne i dag, fortalte jockeyen som arbeider for Knut O. Arnesen til daglig. -Oliver har hatt en flott start på sesongen. Fem starter har gitt hundre tusen kroner innløpt, og jeg er av den formening at hester må tåle å starte relativt ofte. Jeg er veldig fornøyd med hestens prestasjoner så langt i år, fortalte trener Pål Jørgen Nordbye.

Romanée

Romanée (Kentaur A/S) har man hatt forhåpninger til lenge, men har brukt litt tid på å innfri. Nå kan Rock Of Gibraltar-sønnen vise til to strake seire på to uker. Elione Chaves er hjemme på en kort visitt og rader opp i Skandinavia. -Jeg har ridd han i begge løpene og i dag ble det enkelt. Jeg trives godt med mitt nye liv, men kommer til Skandinavia for å ri noen store løp. Det var en opplevelse å ri Duca di Como til seier i Pramms søndag, sa Chaves. -Romanée er en stor hest som har trengt litt tid. Nå ser vi lyst på fremtiden, fortalte Cathrine Erichsen. Lørdag kan det bli mer stalljubel i Danmark med Match Maker og Master Bloom.

 

Smazing

Niels Petersen sendte ut hele fire hester i det femte løpet. På forhånd var det ikke Smashing (Leif-Erik Thoresen) han trodde mest på, men hun leverte en tillitvekkende årsdebut for jockey Maikel Narvaez Bravo. Ytterst i banen spurtet den fem år gamle hoppen forbi alt og alle. -Hun er fortsatt relativt urutinert, men leverte en flott innsats i dag. Hun overrasket meg positivt, og det er både gøy og fortjent for en trivelig hesteeier på stallen, uttalte dobbelvinner Niels Petersen.

Naasha

Hallvard Soma stod for beholdningen i kveldens siste løp. Treårige Naasha (Soltun Racing) koblet et sikkert grep tidlige på oppløpet og vant komfortabelt sammen med Manuel Martinez. Bakfra spurtet stallvenninnen Hope And Glory inn til annenplass. -Dette var en fin avslutning på kvelden. Jeg synes Naasha gjorde et veldig godt løp. Dette er en hest vi fikk tak i for en rimelig penge, og jeg har god tro på henne fremover. Dobbeltseier var ekstra artig og vi har god form på stallen, avsluttet en fornøyd Hallvard Soma.