Et spesielt come back

Skrevet av Birger Christensen,  03.05.2022
Artikkelbilde
Finn Kristiansen fra oppridningsløpet på Punktum Finale

- Jeg gleder meg enormt til å ri på torsdag. Sist gang jeg red løp, var i 1978!

Finn Kristiansen er født i 1954 og fylte nylig 68 år. I ungdommen var han en hel del på Øvrevoll, så absolutt en viktig brikke i miljøet. 

- Jeg elsket miljøet og red også noen løp. Det ble ingen seire. så det får vi fikse på torsdag, sier Finn med smilet på lur. Da rir han Punktum Finale på stallen til Tollef Langvad.  

- Jeg har alltid elsket miljøet rundt Øvrevoll. Dro til Newmarket for å lære om idrettsskader på dyr. Vel hjemme jobbet jeg en periode med ultralyd og massasje i trav- og galoppmiljøet. Jobbet også for Åge Paus i Chantilly, beretter Finn. Vi husker at etterspørselen var stor, mange ville ha hjelp til sine hester. Og fikk det. 

Likevel ble det ikke dette som ble levebrødet så veldig mange år.  

Nei, jeg var vel helt borte fra galoppmiljøet i 37-38 år. Gikk over til å utvikle eiendom, har blant over 60 kjøpesentre land og strand rundt. Det har tatt mye tid, og først i fjor høst kom erkjennelsen om at jeg hadde savnet Øvrevoll. Har ridd ut i trening for Cathrine Erichsen, hvor jeg også har kjøpt en norsk toåring med navnet Charlie Boy. Ser veldig fin ut og er etter Evasive og Pindrop. Har også ridd litt på Moonflash og Punktum Finale, og det var sistnevnte jeg satt på da jeg tok amatørlisens. 

Hvor mange 68-åringer som har ridd løp på Øvrevoll, har vi ikke tall. Men listen er kort, trolig svært kort. I hvert fall er det ikke mange som kommer tilbake etter et opphold på over 40 år. Lykke til, Finn.