Fallgruber i V-spillene

Skrevet av Birger Christensen,  24.05.2022
Artikkelbilde
Prince of Fjords

Det er ikke V65-tilbud til spillerne på Øvrevoll torsdag. Men både V5 og V4 er av den krevende sorten. Det har vært to svært vanskelige runder til nå, mens de tre øvrige har vært mer overkommelige. Vi tror det blir noen kroner til de spillerne som klarer å løse rebusene. Det er flere avdelinger som krever en del streker.

Niels Petersen har samtlige hester til start i første løp. Litt overraskende får han ikke motstand fra noen andre. Det betyr da at det ikke er spill i løpet. I stedet får vi følge løpet med sportslige briller, og det er interessant nok. Carlos Lopez rir Tuwaiq, og med formtall 91 fra Irland, blir han fulgt med stor interesse. Det er ikke ofte en nokså fersk treåring kommer til Øvrevoll med tall på dette nivået, og Niels var da også full av lovord da han ankom Øvrevoll.

- Han er riktig bra, sa han uten å overdrive. 

I de øvrige løpene er det mulig å spille. Tre av løpene går på gress, fire på sandbanen. Utover i juni vil gresset dominere, så firbente som liker sand bør kjenne sin besøkelsestid. Oliver har klart mest erfaring fra sand, og han har gjort det skarpt i år. En seier og tre andreplasser, og seieren kom over torsdagens distanse. 

- Det er for lang distanse, mente Pål Nordbye før den nevnte seieren. Men det hadde gått for fort i front, og Oliver blåste forbi de øvrige.

Det er gressløpene som har de beste feltene torsdag. Særlig i V5-5/V4-3 er det god klasse på feltet. Brian Ryan og Prince of Fjords er våre to første valg. Følelsen er at disse to møter litt svakere motstand enn de pleier. En klar outsider for oss er Noosa Prince. Han trengte løpet på 17. mai, og nå tror vi at han er med i toppen.