Nathalie: - History Hill er den beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.06.2022
Artikkelbilde
History Hill, her med Nathalie Mortensen, blir storfavoritt i V65-3/V4-1 i dag. Foto: Hesteguiden.com

Nathalie Mortensen er på Øvrevoll med fire i dag. Hun tror mest på 3 History Hill (V65-3/V4-1), en tung 64-prosenter kl. 13. Willa Synøve Schou Marcussen, med fire seire i år, rir storfavoritten.

Trener og jockey Nathalie Mortensen kommenterer:
- 6 Backcountry (1. løp) møter General De Vega fra Annike Bye Hansen. Penger er bra.
- 3 History Hill (V65-3/V4-1) gjør det «jättebra» hele tiden. Det kan være litt «tråkig» med tette starter, og det er mye vekt. Da har jeg tatt forbeholdene. Men hun går bra på myk bane, og jeg må jo kalle dette en veldig fin sjanse. Willa (Willa Synøve Schou Marcussen, red. anm.) rir veldig bra.
- 1 Valence (V65-4/V4-2) er veldig glad for å komme på gresset i Norge. Jeg har kanskje vært litt for forsiktig med ham i trening. Og 64 kilo er mye, 1800 meter er litt langt og mykt er ikke favorittunderlaget. Så det kan nok bli tøft å vinne, men han springer jo «jättebra». Så helt sjanseløse er vi ikke. Om vi skal gå i tet? Valence får bestemme selv, og da blir det tet…
- 7 Golders Green (V65-5/V4-3) har jeg vært «besviken» på i år. Men hun er betydelig bedre på gress som det er i dag. Jeg må få henne i vei fra start. «Snabb» bane hadde vært en fordel, det blir det ikke i dag. Uansett en bra sjanse.

Trener Tobias Hellgren kommenterer
- 5 Martini (1. løp, Anna Pilroth) testet vi innvendig med på Klampenborg. Der var det mye tyngre. Vinner ikke med General De Vega i feltet.
- 4 Utopio (V65-1, Anna Pilroth) ble bortvist sist. Jeg regner med det var en «one time thing». Vanskelig løp å bedømme, men «jag gillar ham skarpt». Det kan dog være litt kort, han står Derby-distansen. Men jeg blir ikke overrasket om han skulle vinne.
- 2 Warren Road (V65-5/V4-3, Anna Pilroth) har ikke vist noe voldsomt. Men møter veldig, veldig dårlig lag og skal kunne 53. Dette blir vår beste sjanse i dag.

Jockey Jan-Erik Neuroth kommenterer
- 8 Roxette (V65-1) er ute for å lære og for å få en fin opplevelse. En spennende hest som moren min eier. Målet er start i de klassiske løpene; Oaks og Derby. Distansen i dag er litt kort og hun kommer til å trenge dette løpet. Allikevel er Roxette en outsider sonm alle er i dette løpet. Jeg vil si det er et helgarderingsløp som er vanskelig å lese. Street Smart fra Niels Petersen bør vel kunne gå til 80. Og hesten til Annike Bye Hansen, Hard One To Please, ser veldig fin ut i kroppen og er også en som bør hevde seg her.
- 2 Sugar Crust (V65-1, Sandro De Paiva) har fin form; kom bakfra og gikk bra sist. Jeg er ikke helt sikker på hvilken av våre to som er først i dette løpet.

Trener Annike Bye Hansen kommenterer
- 3 Youonlyliveonce (1. løp, Willa Synøve Schou Markussen) har jeg ikke funnet nøkkelen til. Gjør vi det, blir det bra. Men den legger seg ikke ned og galopperer nå. Jeg blir overrasket om dette er vinneren.
- 4 General De Vega (1. løp, Jakob Johansen) årsdebuterer. Jeg føler han er klar. Myk bane er en fordel. Har vekt, men jeg føler vel egentlig at han bør vinne løpet.
- 7 Hard One To Please (V65-1, Jakob Johansen) ser det ut som har en fin oppgave her. Var litt treig ut sist, det var noe «kål» i startboksene. Fikk også en dårlig sving, men avsluttet bra. Dette er en hest jeg har høye forhåpninger til. Street Smart til Niels Petersen er også en god hest i løpet. Hard One To Please og General De Vega i 1. løp er mine beste sjanser i dag.
- 2 We Got The Boss (V65-4/V4-2, Malin Holmberg) trengte løpet sist. Er forbedret i dag. Liker svikt i banen.
- 7 Swedish Dream V65-4/V4-2) møtte for mange harde gressbaner i fjor. Vet ikke om han kommer til å trenge løpet i dag. Er blitt åtte år, og de eldre hestene er treigere å få i gang.

Trener Tina Smith kommenterer
- 1 Danish Of Course (V65-3/V4-1, Silje) har masse kapasitet, følger 70-hester i galopp. Men han får det ikke ut i løp. Tror han har fordel av banen i dag. Ble toer fra formtall 51 på 1600 meter gress i juni fjor, nese bak Simmy's Copshop som ga 13 kilo. Jeg er spent i dag, Danish Of Course er en outsider.
- 4 Bartat (V65-6/V4-4) har vunnet på gresset i England, men jeg vet ikke hvordan hun takler gresset her. Gjør hun det, er hun der. To kilo bedre inne enn Rock Dancer nå. Jobber knallbra og er min beste sjanse av to.

* - Banen i dag blir myk, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no