Stallsnakk foran dagens løp

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.05.2022
Artikkelbilde
Romanée, med Elione Chaves, var sterk til seier i Göteborg sist. Jakter ny seier på Øvrevoll i dag. Cathrine Erichsen trener. Foto: Svensk Galopp

42 starthester i V5-, 37 i V4-spillet. Rebusene er ikke lettløste på Øvrevoll i dag. Vi har samlet trener- og jockeykommentarer foran løpene Kristi Himmelfartsdag.

Trener Helle Bakken:
- 9 Chef l’Adare (V4-4) årsdebuterer. Det er vanskelig å si hva dette blir. Hadde noen dårlige opplevelser i fjor. Det hendte noe i nestene alle startene. Så det kan sitte i hu’et.
Går hun som hun gjør i trening, vinner hun lett. Går hun som i fjor, vinner hun ikke.

Jockey Silje Strand
- 2 Sir Benjamin (V5-1/Tina Smith trener) går med en del overvekt. Tøft selskap. Håper på trippel.
- 4 Harrier Hawk (V5-3/V4-1, Are Hyldmo) er veldig ukjent, kommer fra England. Blir et spennende ritt, bør ikke være helt borte.
6 Simmy’s Copshop (V5-4/V4-2, Hege Mjønli) tror jeg er klar nå! Har trengt et par løp. Hvis han kan vente litt på oppløpet, er dette en god sjanse. 1600 er ok, han ble klemt i den 1600-starten som står i programmet. Vinnerkandidat? Absolutt! Close To Perfect, nå med mer vekt, og kanskje Silvana er nok hestene i mot.
9 Chef l’Adare (V4-4, Helle Bakken) tror jeg trenger løpet. Møter tøff motstand.


Trener og jockey Nathalie Mortensen
- 8 Astron (V5-5/V4-3) går opp i klasse, men har best form av mine to. Var god da han vant på Göteborg etter å ha vært veldig nervøs i startene før det. Kan være med fremme, men helt sikker er jeg ikke.
- 10 Madi Banja (V5-5/V4-3, Nora Hagelund Holm) er vant til å møte disse hestene. Det samme her. Bør strekes – uten at jeg klarer helt å spå hvordan dette går.

Trener Are Hyldmo
- 2 Famous Riff (V5-2, Emilie Finckenhagen) fikk det litt tøft med to løp på én uke. Gikk også opp syv kilo på seieren i amatørløpet 14. november i fjor. Helt umulig er det ikke, men er egentlig først og fremst trippelaktuell.
- 4 Harrier Hawk (V5-3/V4-1, Silje Strand) har vært her et par måneder. Har trent bra og er i ok form. Lurer på om han har vært ute på litt for langt? Er vanskelig å vurdere, men gjør en spennende start og er en outsider.
- 8 Sunbreak (V5-4/V4-2, Malin Holmberg) gikk ikke spesielt bra i fjor – og pleier å trenge et løp. Kan være trippelaktuell.
- 2 Macho Maja (V4-4, Elione Chaves) er min beste sjanse denne løpsdagen, men står ikke best til i løpet. Så det er nevnt.
* Sunbreak er nå strøket fra V5-4/V4-2

Trener Marie Lustig
- 1 Clauses Rekato (V5-2, Viktoria Aurora Hughes) er ute på en bedre distanse enn min andre, men Clauses Andy er nok den beste hesten.
- 3 Clauses Andy (V5-2, Charlotta Ericsson) skulle hatt lengre, men kan nok gjøre et ok løp også på denne distansen.
- 7 How Dare You (V5-3/V4-1, Mathilde Dupuy) vant fire på 1100 i fjor, men har vist at hun også takler denne distansen. Så vi prøver, det kan gi flere muligheter etter hvert. Ble påridd her i fjor høst, det forklarer noen av de dårlige resultatene. Men det må klaffe både for hest og jockey hvis hun skal være med i toppen i dette løpet.
- 1 Khurshed (V5-4/V4-2, Emelie Gustafsson) er en god hest. Bare slått tre lengder på Göteborg sist på en bane som var «stum» og uten elastisitet. Ikke ideelt for min hest, han gjorde egentlig et utrolig bra løp. Men jeg synes han er vanskelig å plassere inn her. Den beste sjansen denne løpsdagen?
Jeg kan egentlig ikke svare, alle mine kan vinne på en god dag.

Trener Cathrine Erichsen kl. 11.00 i dag
- Min beste og nest beste sjanse i dag? Romanée (V5-3/V4-1, Elione Chaves) trener bra på dirt. 4 Close To Perfect (V5-4/V4-2, Elione Chaves) har hatt en hovknusning. Vi ser ham an, hovslager kommer nå etterpå. Men han virker i hvert fall i god form.

Trener Ragnar Sørhaug
- 6 Dark Money (V5-2, May-Elin Fjellheim) var god toer sist, vi var veldig fornøyd. De som kommer bakfra har vi ikke kontroll på. Det blir samme opplegg i dag. Men det er et par minuser: Det er tre uker siden sist hun var brunstig. Men det kan jo slå begge veier, egentlig. Litt raskere dirt er ingen fordel. Hun er best på tørr sandbane eller mykt gress.


CHAMPION: Carlos Lopez, her på Whispering Ocean, har åtte jockeychampionat på Øvrevoll. Leder klart i år med åtte seire.
Foto: Eirik Stenhaug

Nærmer seg 500! Carlos Lopez vant sitt første løp på Øvrevoll 20. september 2002 på Jan Bjørdals Playing Philigirl. Åtte championat og 497 seire senere nærmer han seg et jubileum: Tar Carlos tre på Øvrevoll Kristi Himmelfartsdag, passerer han 500 førsteplasser på Norges eneste galoppbane. Han rir Tuwaiq (1. løp, Niels Petersen trener), 7 Penfolds (V5-4/V4-2, Niels Petersen),  3 Herewegodandy (V5-5/V4-3, Niels Petersen) og 8 Hope And Glory (V4-4, Hallvard Soma) som for øvrig treneren, altså Hallvard Soma, ranker som sin beste sjanse i dag foran 4 Naasha (Manuel Martinez) i samme løp.

* Banen i dag: - Myk gressbane og rask dirt, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no kl. 11.00

Dagens underspill
6 Simmy’s Copshop (V5-4/V4-2, Silje Strand/Hege Mjønli) var en 2-prosenter kl. 11.00. Vil bli spilt noe opp, men denne er uansett klart bedre enn raden. Har fått to løp i kroppen, jockeyen obs’er. Simmy’s Copshop skal ha vinnersjanse med klaff på løpet.

 
Dagens mest spennende
Trener Are Hyldmo sender ut 4 Harrier Hawk (V5-3/V4-1, Silje Strand, 8-prosenter kl. 11.00), nyimport fra England, som et spørsmålstegn. Trener ifølge Are ok, uten at han kan love noe. Det er lenge siden siste start. Men hesten kommer nå ut på 1600 meter som kan være en riktig distanse. Har ligget i front i flere ganger i England på lengre løp. Vi siterer fra løpsreferatet fra Yarmouth 28. mai i fjor, jockey var William Buick, distansen 2300 meter. Harrier Hawk ble til slutt nr. 5 av 7, slått 12 lengder av vinneren:
“Took keen hold, prominent, going easily over 3f out, pushed along over 2f out, weakened from over 1f out”.