Cream første dobbeltvinner

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2022
Artikkelbilde
Cream

Den beste vinneren på Øvrevoll var Alligate, som lekte seg til seier. Men årets første dobbeltvinner ble Cream fra Skreia. Nå er det bare å gjøre seg klar til 17. mai.

Bilder: Hesteguiden.com

Med fare for å ha bommet, mener undertegnede at årets første dobbeltvinner trenes på Skreia. Et forrykende sprintløp hadde fem-seks vinnerkandidater. Men aller ytterst kom Cream med Gunn Elisabeth Johansen som trener. Muriel Silva Machado red et flott løp. 

- Hadde troen i dag, for Cream har trent veldig bra, sa en fornøyd trener. I fjor kom mestseirende hest fra Enebakk (Simmy's Copshop). Er det Skreias tur i år?

 

Trent

Trent var stor favoritt i det første løpet. Seier ble det, men ikke uten kamp.

- Jeg var ikke så sikker på seier før start. Har slitt med halsen, og i den siste jobben var ikke Manuel (Martinez) fornøyd med ham. Tror han som Simply Minds er bedre på gress, så det kan sikkert bli bra på litt sikt, sa Hanne Rådstoga.

Nora Hagelund gjorde come back i løpet og var knepent slått.

- Utrolig gøy å ri løp igjen. Har fått trent ok, så det gikk fint, mente Nora.

Latour

Debuterende Latour var spilt til favoritt i V65-innledningen. Frem til oppløpet så ikke det ut til å være noe godt trekk. Men plutselig ble det satt fart, og da avgjorde han enkelt til slutt. 

- Det er en femåring som har trent bra, og på sikt har vi tenkt å gjøre hekkeløper av ham. Det var fint å se avslutningen hans, for han kommer jo til å gå lange løp, sa Tobias Hellgren. Ros til Tobias, som var en viktig faktor til at det ble ok størrelse på løpene. Hele åtte hester var med til Øvrevoll. På ryggen av Latour satt Anna Pilroth, som nok hadde det artig på oppløpet.

 

Alligate

 

I V65-2 var det ikke mulig å spille. Men det ble vist flott sport av fireårige Alligate. Det har så langt vært nokså smart å spille årets fireåringer. Det var kanskje ikke så mange stjerner, men rundt ti hester holdt svært bra klasse. Nå viste Alligate at han ville være med på moroa. Tet i godt tempo, og på oppløpet viste han at dette var lett match. Buckyboy gikk fint til annen, men for fjerde løpsdag på rad ble det en seier til Petersen/Lopez.

- En hest som vi tror vil seg frem i år. Ble ikke med til Dubai, men har bygget seg opp i ro og mak hjemme. Vi får tenke litt på matching, for det er flere muligheter for Alligate, sa Niels etter seieren.

Seven Nation Army ©hesteguiden.com

 

Seven Nation Army og Isidor Almqvist var tetpar det meste av veien i V65-3. Førstnevnte hadde et forsprang og holdt unna helt til mål. Silja Støren tok årets første seier, men nå blir det nok snart flere.

- Var greit at han var med fremme, men var litt redd for at det skulle bli litt mye press i front. Men det gikk fint, og de to  tethestene holdt fint til de to første plassene, konstaterte Silja. Manuel Martinez kvitterte ut kveldens andre seier.

Dubai Next

 

 

I amatørløpet så det ut til å gå litt for fort fra start, og det stemte nok. Ida Tandberg red et velberegnet ritt og var klart fremst på streken. Også Dark Money avsluttet fint til andre. Raphael Freire trener Dubai Next. Imponerende med pause fra 2019 og nå andreplass og seier.

- Kjente at jeg var litt rusten, men det kommer med litt trening. Synes at det gikk bra rent taktisk, mente hun og fikk medhold av samboer Raphael Freire. - Et flott ritt av Ida, mente han og kunne glede seg over ny suksess direkte. Prince of Tides lå i rygg på ledende London Rock og tok seg forbi. Da ble det andre seier også for Carlos Lopez.

- Det var løst i banen forrige gang, litt bedre i dag. Veldig bra ritt av Carlos, og veldig gøy å ta en dobbel, mente Raphael. 

 Prince of Tides