Siste foran World Cup i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.03.2022
Life Is Good og Irad Ortiz jr. hadde full kontroll i Pegasus Cup på Gulfstream. I dag jakter han 61 millioner kroner på Meydan. Foto: Gulfstream Park

USA-hesten Life Is Good (V4-4) topper plakaten i den 26. utgaven av World Cup i Dubai. 4-åringen kan bli den 13. amerikanske vinneren. Her er de siste kommentarene foran stordagen på Meydan.

Les her:

Se løpene her:

Ett tap på seks. 7 (1) Life Is Good (V4-4), født i Kentucky, kostet 4,5 millioner kroner som åring. Han er verdt hver dollar. Har ett tap på seks starter, var hals bak Jackie’s Warrior i august i fjor etter operasjon og 175 dagers pause. Vant Breeders’ Cup Dirt Mile på Del Mar i California i 2021.
I januar i år dundret han fra fjorårets verdensener Knicks Go i Pegasus Cup. Avstanden i mål ble tre og en kvart lengde. Det kunne ha vært mer.
Nå debuterer han utenfor USA som verdens høyest rankede hest i 2022. Todd Pletcher trener.
Life Is Good var en blytung 75-prosenter i det skandinaviske forhåndsspillet (V4) kl. 11.00 i dag.

Hva taler mot Life Is Good på i dag? Svaret er; ikke veldig mye. Ja, det er opp i distanse fra 1800 meter i Pegasus Cup til 2000 meter på Meydan.
Avstamningsmessig kan det være et lite spørsmålstegn, men Life Is Good kjenner ikke sin egen stamtavle.
Og det har ikke sett ut som noen ekstra metere skal være et problem.
Han var «full of running» som klar vinner av Pegasus på Gulfstream.
Dirt’en på Meydan er litt tyngre enn han er vant til. Så det er nevnt. Men igjen; han har sett helt strålende ut i treningsrundene.
Det er snakk om et fysisk prakteksemplar som tidlig viste «raw talent».

Irad har én oppgave.
Jockey Irad Ortiz jr., Puerto Rico-født og USA-ener, kommer ikke til Dubai for å tape dette løpet.
Han har én oppgave: Å treffe starten fra spor 1. Det gjør 29-åringen ganske sikkert. Vel i tet skal Irad og frontrunnerkongen ha god kontroll.
Ingen vil bruke Life is Good som «target», nestfavoritten 5 (7) Hot Rod Charlie sikter inn ryggen og er en mulig sølvhest.
De andre amerikanerne; 3 (5) Country Grammer og 9 (8) Midnight Bourbon kommer fra pallplasser i Saudi Cup – og er pallkandidater igjen.

* Været i Dubai kl. 12.00 norsk tid i dag

* Som man ser er det varmt på Meydan, "spesielt i de fire første løpene", som William Buick sier. Han har sine beste ritt i 3. løp (Manobo/Gold Cup) og 4. løp (Man Of Promise/Al Quoz Sprint).  Begge er favoritter, William er også favoritt med Yibir i Dubai Sheema Classic (8. løp/V4-3), men denne møter veldig tøffe japanske hester. Det første løpet i dag starter kl. 12.45 norsk tid.

Dagens underspill/tallet i parentes er hestens startboksnummer :

11 (12) Panthalassa (7. løp/V4-2) var en drøy 7-prosenter kl. 12.00. Det er for lite i Dubai Turf over 1800 meter.
Denne hesten er så rask at det kan bli tet også fra dette sporet. Drar hardt unna, spørsmålet er om det holder hjem.
Men Panthalassa er verdt all mulig oppmerksomhet fra en litt for beskjeden spilleprosent.

12 (8) Shahryar (8. løp/V4-3) er også en japansk hest og Derby-vinner i hjemlandet i fjor. Har 21 millioner norske kroner på konto. 8 prosent på denne kl. 12.00 er også for lite. Det kan være snakk om den beste hesten i et tøft Sheema Classic-felt i år.

SISTE FRA LØPENE:
Japansk skrell.
I Godolphin Mile (2. løp) var hjemmehesten Al Nefud en 2-oddser etter heroisk innsats mot World Cup-hesten Hot Rod Charlie i forrige start. Al Nefud ble sist. Vant, og vant lett, gjorde den japanske frontrunneren Bathrat Leon. Han gikk under alle radarer; 184 i vinnerodds i den skandinaviske poolen. Førstepremien var fem millioner norske kroner i dette Gruppe 2-løpet. Ryusei Sakai var stødig styrmann, trener gjør Yoshito Yahagi.

Mer Yahagi, Manobo tapte. I Gold Cup-løpet (3. løp), også det Gruppe 2 med fem millioner i første, hadde William Buick det han mente var hans beste sjanse lørdag. Manobo, med fem av fem før World Cup-dagen, så ut til å gå mot seier i stayerløpet over 3200 meter. Men på innsiden kom en ursterk japaner: Stay Foolish var imponerende vinner i Red Sea Turf i Riyadh i februar (Gruppe 3) og gjentok lørdag på Meydan; "getting up in the dying stages".
Seiersmargin: En halv lengde.
Igjen satt Japan-ener, franskmannen Christophe-Patrice Lemaire, i salen. Trener: Yoshito Yahagi som dermed tok dagens andre seier. Sølvet gikk til Manobo og William Buick.

Irsk suksess. A Case Of You var sjanseløs i siste start mot Man Of Promise. I Al Quoz Sprint (4. løp), 1200 meter rett frem, var han det ikke. Fra det beste startsporet på distransen, spor 16 ytterst mot publikumssiden, lå A Case Of You fremme hele veien. Da Ronan Whelan ba om litt ekstra siste 100, fikk han svar; seieren ble skrevet til 1 og 1/4 lengde. Whelan, 29-årig irlender, tok dermed karrierens største seier. Han var som tidlig tenåring Irlands mest kjente ponni-rytter. Happy Romance ble toer hals foran Man Of Promise med William Buick. Favoritten så farlig ut, men måtte nøye seg med bronsen.

Japan igjen. Crown Pride vant sine to første starter og var uheldig som sjette sist. Nå kom seieren igjen til 22 ganger i det skandinaviske spillet. I UAE Derby (5. løp), som William Buick vant på Rebel's Romance i fjor, hadde jockey Damien Lane god kontroll. Koichi Shintani trener vinneren - som var Japans tredje triumf World Cup-dagen.
William Buick ble nr. 11 på Combustion og har så langt rekken 12, 2, 3 og 11 på fire ritt.
Favorittene har hatt en dårlig dag så langt. Denne gang var det mye spilte Pinehurst som endte sist. Jockeyvinnerne i de fem første løpene: Ronan Thomas, Ryusei Sakai, Christophe-Patrice Lemaire, Ronan Whelan og Damien Lane.

Switzerland som et 10. valg. Også i V4-1 smalt det skikkelig. 10. valget i den skandinaviske poll'en; 8-årige Switzerland, trent av Bhupat Seemar, hadde tidligere tjent 4,3 millioner på sine 17 starter. I den 18. starten kom det en litt større sjekk: 10,6 millioner galopperte Switzerland inn i Gruppe 1-løpet Golden Shaheen (1200 meter dirt).
Tadgh O'Shea var en utrolig glad seiersjockey i et løp der hans hest var best med seiersmarginen 1 og 1/4 lengde til japanske Red Le Zele med USA-hesten Dr. Schivel på tredje.