- Ikke i mine tanker å bli champion

Skrevet av Birger Christensen,  16.11.2022
Artikkelbilde
Mie Blichfeldt ©hesteguiden.com

- Da sesongen startet, hadde jeg ikke i min villeste fantasi tenkt at jeg skulle bli champion. Men nå er det skjedd, og da er det jo bare å nyte det.

Mie Blichfeldt er mestseirende amatørrytter på Øvrevoll i sin første sesong! Vi vil ikke være alt for bombastiske, men vi vet at det ikke skjer særlig ofte for en som rir løp at det blir triumf direkte. Og det startet på aller beste vis. Datoen var 5. mai, og 68 år gamle Finn Kristiansen trakk mye av oppmerksomheten. Også han skulle debutere i løpsbanen etter mange år utenfor sporten.

- Jeg hadde fått et ritt på Macho Maja av Are Hyldmo. Helt ærlig husker jeg ikke så mye av selve løpet. Sprintløpet gikk så fort, og snart var vi i mål. Med da jeg kom inn i vinnerpaddocken, skjønte jeg jo at det hadde gått bra. Husker best at Roman Skrzydlo, som leide hesten, var superglad. Han var deleier i Macho Maja, og det var hestens første seier.

 

Etter et par uplasserte var det klart for ny seier. Og ikke bare en, men tre på rad! Først i juli, da løpene ble flyttet til sand på grunn av heftig regnvær. Det var ingen ulempe for Macho Maja, som liker seg på sandbanen. Deretter rammet Mie inn Derbydagen med seier løpsdagen før Derby og seier i den første løpsdagen etter Derbydagen. Begge seirene kom med Lynghonning hos trener Hallvard Soma.

- Hallvard har betydd mye for meg, og det var veldig gøy å vinne med Lynghonning. Har ridd henne mye i trening, og hun har slitt en del med nerver, beretter Mie. Det ble for øvrig en annenplass litt senere på høsten med Lynghonning, og det løpet er direkte avgjørende for at championatet ble klart før torsdag. Ida Tandberg kan komme opp på fire seire, men har ingen andreplasser.

 

Red ut for Jenny

Mie har vokst opp på Hosle med Hosle barneskole og Hosletoppen ungdomsskole som base. På videregående ble det Rosenvilde.

- Som 12-13- åring fikk jeg ri noen av hestene til Jenny B Hansen på Lønnås på turer og litt i trening. Både søsteren min og Camilla Graver var delaktige i at hesteinteressen økte. Jobbet en god del hos Soma i 2021, og før sesongen fikk jeg lisens.

 

- Ser du for deg en lovende karriere på hesteryggen fremover?

 

- Det er jo lov å ha drømmer, og jeg vil i hvert fall gjerne ri mange amatørløp. Nå tar jeg en bachelor i biomedisin, så vi får se etter hvert. Men denne sesongen har i hvert fall gitt mersmak, avslutter den 20-årige champion