Trengte ikke flyt

Skrevet av Birger Christensen,  13.11.2022
Artikkelbilde
Jan-Erik, far Wido og Stall Perlen kunne juble over seier i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium søndag. Deres eget oppdrett Master Zone leverte en meget imponerende seier i storløpet på Stall Perlens dag. Foto: Svensk Galopp

- Vi trenger litt flyt for å vinne dette kriteriet, sa Jan-Erik Neuroth i forkant av det svenske kriteriet på Jägersro. Men Master Zone trengte ikke hjelp av flyt. 

Han var desidert best og tok en suveren seier trent av Wido Neuroth Og ikke minst i Stall Perlens eie. Dette var en løpsdag helt i Bente og Magne Jordangers ånd. Og da var det ikke annet enn rett og rimelig at Master Zone var suveren i hovedløpet.

- Han var bedre enn jeg hadde håpet på. Ventet på at noen skulle komme bakfra, men det skjedde ikke. Dette var kjempegøy, sa en helt klart rørt Jan-Erik. 

Appel au Maitre Svenskt kriterium var navnet på løpet. Hva var da mer passende enn at kanskje den beste Perlen-hesten gjennom tidene også er pappa til Master Zone. Moren heter La Zona, også en topphest med en flott karriere, Mer Perlen og Neuroth kan det ikke bli.

- Synd at ikke Wido var til stede, men han har nok fulgt godt med. Det er dette som gjør det så morsomt med det å ha galopphester, oppsummerte Magne Jordanger.

- Han var tidlig langt fremme, og det virket som om Master Zone hadde bestemt seg for at dette skulle han vinne, supplerte Bente.

Også Fredrik Johansson var på plass.. Han har opplevd enormt mange triumfer for Wido og Stall Perlen.

- Allerede tidlig på borte langside så jeg at dette kom Master Zone til å vinne, sa Fredrik. Og det stemte jo bra.

Av de øvrige norske ble vi litt imponert over Youonlyliveonce (Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) Andreplassen bak Plantstepsdream var mer enn godkjent, og neste års Pramms Memorial er et klart siktemål.