Hard kamp om mange titler

Skrevet av Birger Christensen,  02.11.2022
Artikkelbilde
Niels Petersen

Søndag er det V64 på Øvrevoll for tredje gang i år. Løpsdagen er i godt selskap, da de to øvrige har vært Derbydagen 21. august og Breeders-dagen 2.oktober. Ikke like stor sport denne gang, men veldig mange spennende oppgjør. 

Vi har tatt for oss de forskjellige kategorier vi har for to- og firbente. Noen kommentarer har vi tatt med der hvor vi tenker at det passer, og vi har også tippet "pallen" i enkelte kategorier. Så får vi se hvordan det blir seende ut om et par uker.

 

Petersen og Lopez

Niels Petersen tar sitt 12. strake championat, mens Carlos Lopez vinner sitt åttende på de ni siste årene. Med en tittel fra 2007 i tillegg, passerer han Janos Tandari, som stoppet på åtte. Imponerende!

 

Rekkefølgen bak Niels blir trolig Annike Bye Hansen - Cathrine Erichsen - Wido Neuroth. Men det er gledelig at så mange av de øvrige trenerne følger opp. Det er lenge siden så mange trenere når ti seire, og dessuten når flere enn på lenge over millionen innridd på stallen. Tobias Hellgren, Raphael Freire, Hallvard Soma, Knut O Arnesen og Are Hyldmo har hatt gode sesonger, og det er hyggelig.

Tips topp 3: Niels Petersen - Annike Bye Hansen - Cathrine Erichsen

 

Carlos Lopez passerte 500 seire på Øvrevoll under lunsjløp i juli. Nå jakter han pallen på adelskalenderen, som han kan nå om sesongen 2023 blir like bra som i år. Nå er han 29 seire bak Gunnar Nordling. Gledelig er det å se Willa Synøve Schou, som tar vare på sjansene på beste vis. Årets lærling blir hun uansett, trolig også toer blant alle jockeyene. Anna Pilroth har også imponert og er knepen tredje i øyeblikket. Men Jan-Erik Neuroth, Jacob Johansen, Manuel Martinez og Elione Chaves er nær nok til å utfordre Anna. Chaves, som nå er nummer syv på listen, får gjerne noen seire med hester fra Cathrine Erichsens stall sent i galoppåret.

Tips topp 3: Carlos Lopez - Willa Synøve Schou - Elione Chaves

 

Spennende blant amatørene

Amatørrytterne har to løp igjen. Da er det utrolig morsomt at hele fem ryttere fortsatt kan bli champion. Men etter søndagens løp er mulige vinnere redusert til to. Mie Blichfeldt leder, og hun vil lede også etter søndagens løp. Men Ida Tandberg, Emilie Finckenhagen, Fernando Munzo og Frida Sandbraaten kan ta igjen Mie. Vinner Ida vil kun andreplassene skille. For Emilie, Fernando og Frida er betingelsene tøffere. De må vinne begge de gjenstående løpene for å ta tittelen. Vinner ingen av de nevnte på søndag, kan Mie juble for å bli champion i sin første sesong.

Tips: Mie Blichfeldt - Ida Tandberg - Fernando Munzo

 

Blant trenerne er det status quo: Annette Stjernstrand vinner med datteren Nathalie Mortensens imponerende batteri av hester. Men vi er også imponert over hva Gina Mathisen får til hvert år. Perfect Illusion, Twisted og Black Million presterer år etter år, og med litt mer erfaring kan sikkert unghestene prestere enda et hakk bedre neste år. Hanne Rådstoga har i sin duo Simply Minds og Trent gjort det flott. Her var Marit Sveaas' Minneløp med annenplassen til Simply Minds årets høydepunkt: 

Tips: Annette Stjernstrand - Gina Mathisen - Hanne Rådstoga

 

Sist torsdag startet 35 norskoppdrettede hester på Øvrevoll, inkludert Norsk Rikstoto Oppdrettsløp og Grand Prix. Her var førstepremiene 75 000 kroner. Men det ble ikke de store endringene i toppen. Øien gård vinner, og vi tror sjansen er stor for at Gudbrand Gjestvang beholder sin andreplass. Det er nok først og fremst Buck Racing og Knut O Arnesen og Black Moon Breeding som gjør opp om bronsen. Det er mange norskoppdrettede løp på dagene som gjenstår. De norske er holdbare, og det er mange løp forbeholdt dem. Så det kan være smart å satse på norsk oppdrett. 

Tips: Øien gård - Gudbrand Gjestvang - Knut O Arnesen og Black Moon Breeding 

 

Stall Perlen blir som så mange ganger før mestvinnende eier. Men Väsby Häst AB har hatt en makeløs sesong og er sikkert fornøyd med andreplassen. Dessuten har de Hard One to Please, som på to starter i Sverige er mestvinnende hest med flere lengder hos "Søta bror". Mme Fernande har på fire starter en soleklar bronse. Det er først og fremst gevinsten til King David i Marit Sveaas' Minneløp som har bidratt, men Sir Camelot i Breeders Sprint var heller ikke så ille. 

Tips: Stall Perlen - Väsby Häst AB - Mme Fernande

 

Vi sparer de fire siste til forhånds neste torsdag. Da er det mestvinnende og mestseirende hest. samt Årets tøffing og Sleipnerprisen som gjelder. Før det gleder vi oss til en fin omgang med galopp søndag.