Jan-Erik foran dagens løp: - I Apple og 2-åringen er de beste sjansene

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.11.2022
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth, her med 2-åringen Master Zone (Stall Perlen) etter seieren i Svensk Kriterium. Han er én av fire 2-åringer fra Neuroth-stallen som har vunnet. Reine Des Mers, også Stall Perlen, kan bli den femte i dag. Foto: Svensk Galopp

- Jeg har fine sjanser torsdag. Den beste sjansen? Ikke helt lett å svare på, men jeg sier 7 I Apple (V65-4/V4-2) og 2-åringen i 2. løp, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

* Jan-Erik Neuroth er femte på  Øvrevoll-statistikken med 16 førsteplasser på 81 starter. Champion er for lengst formsterke Carlos Lopez med 35, Willa Synøve Schou Marcussen har 19 besøk i vinnerpaddocken.

* I Sverige er Jan-Erik nummer ti med 17 på 72 og 23,6 i seiersprosent hvilket er den beste seiersprosenten
i Topp 10. Per-Anders Gråberg, som rir for Cathrine Erichsen på Øvrevoll i dag, har vunnet 59 løp i Sverige så langt og er årets klare champion. Seiersprosenten er 21.

Jan-Erik Neuroth kommenterer til ovrevoll.no

- 2 Reine Des Mers
(2. løp, Wido Neuroth trener) har innvendig startspor; det blir et litt annet løp nå. En hest i utvikling som kan vinne. Står distanse.
- 5 Solveig (V65-1, Wido Neuroth, 8-prosenter kl. 14.30) kom litt tidlig i tet sist, har en tendens til å legge av litt da. Et annet løp og opplegg nå. En trippelkandidat. Får hun løpet på sin måte, kan hun også vinne. Men hvis det er en bit som ikke passer, vinner hun ikke.
- 7 I Apple (V65-4/V4-2, Wido Neuroth, 14-prosenter) har bra form, men det er andre hester imot nå. Toppvekt, men ser ikke bort fra ny seier. Er imidlertid ikke helt sikker på om jeg har valgt riktig hest. Bra sjanse, men ingen banker for å si det på den måten.
- 4 Coleur Cafe (V65-4/V4-2, Wido Neuroth, Jacob Johansen rir, 3-prosenter) har gått tre veldig bra løp. Kan mer enn formtallet. Må ha feste. Liker ikke for løs bane.
- 1 Red Valley (V65-5/V4-3, Knut Arnesen trener, 4-prosenter) var det kanskje litt langt for med 2400 meter. Her er det mange med hyggelig form. Men Red Valley kan vinne med en ok reise.
- 10 Macjack (V65-6/V4-4, Arne O. Karlsen, 9-prosenter) gikk fint på 2400 da jeg vant med ham. Utvendig startspor kan være bra, han blir litt mindre «på» da. Også fordel av at banen ikke blir like rask denne gangen. Regnes.

Cathrine Erichsen kommenterer til ovrevoll.no:

- 4 Saffina (1. løp, Nora Hagelund Holm rir) skal kunne mer enn hun har vist. Kanskje trippel.
- 6 Kill That Cat (1. løp, Per-Anders Gråberg) er best av mine to i løpet. P-A rir, Chaves er utestengt. Regnes her.
- 3 Marcello Bloom (2. løp, Nora Hagelund Holm) er ute for å lære.
- 1 Buckyboy (V65-1, Per-Anders Gråberg, 19-prosenter) virker bra. Taklet ikke den løse banen på Bro 30. oktober. Har vel en liten fordel av distansen. Bør kunne være med her.
- 2 Hampus G. (V65-1, Willa Synøve Marcussen Schou, 6-prosenter) virker veldig pigg og fin. Lenge siden han har hatt et så billig løp. Willa har vektlettelse og rir som en virvelvind. Også i bildet. Jevnt mellom mine.
- 8 Airtrix (V65-3/V4-1, Finn Kristiansen, 7-prosenter) var toer sist. Har vært litt stiv, er derfor et spørsmålstegn. Finn satser nok på å komme foran igjen.
- 9 Close To Perfect (V65-4/V4-2, Per-Anders Gråberg, 27-prosenter) har et dårlig startspor på 1600. Må ikke bruke for mye bensin i starten. P-A er god på dette. Har bra form og kan være der hvis det løser seg underveis.
- 3 Fredric von Soa (V65-5/V4-3, Per-Anders Gråberg, 17-prosenter) gikk bra sist, ble hengende utvendig. Spor innvendig nå. Kan mer enn tallet. Har også fordel av litt lengre distanse. Vinnerkandidat.
- 2 Two Times (V65-6/V4-4, Muriel Silva Machado, 12-prosenter) var altfor offensiv sist. Kommer ikke til å være det i dag. Dette kan gå veien. Min beste sjanse sammen med Fredric von Soa, sier Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.




Finn går for gull!

I V65-3 har Airtrix (7-prosenter) og jockey Finn Kristiansen (bildet) en klar outsidersjanse - selv om trener Cathrine Erichsen riktignok plasserer et spørsmålstegn på hesten etter litt stivhet i det siste.
Veteran Finn ble sterk toer i forrige start med samme hest og vil ganske sikkert prøve å lede løpet igjen.
– Han har ikke det store ekstragiret, men trives foran. Vi gjør nok et forsøk på å komme dit. Airtrix koste seg sist og gikk med toppede ører. Det var egentlig ganske nære på. Torsdagen blir spennende, sier Finn fra Kolsås som nå eier fem hester. 73 kilo er ingen myggvekt, men Airtrix og hans jockey møter enklere selskap enn sist. Så pass opp!
Finn Kristiansen har virkelig levd jockeydrømmen i sitt 69. år.
Dette kan imidlertid være det siste løpet med jockeyvesten på.
Aldersgrensen er nådd, en dispensasjonssøknad er det som eventuelt kan gi billett til flere ritt på hesteryggen.