"Litt uerfaren hest som kan vinne med flyt"

Skrevet av Tom W. Johannessen
Artikkelbilde
Master Zone og Jan-Erik Neuroth vant på Göteborg 1. oktober og kan gjenta på Jägersro i dag. Foto: Svensk Galopp

Jan-Erik Neuroth vant Svenskt Kriterium i 2014 og 2016. I dag, i den doble jackpot-omgangen på Jägersro, sitter han opp på Master Zone, trent av pappa Wido.

- Litt uerfaren hest som kan vinne med flyt, sier Jan-Erik til ovrevoll.no.

* Master Zone er etter Appel Au Maitre (vinner av Svenskt Derby 2007) og La Zona (vinner av Svenskt Oaks 2009). Fire av fem 2-åringer på Neuroth-stallen har vunnet til sammen åtte løp så langt i 2022. 

For andre året på rad forgylles, vi låner ord fra Svensk Galopp, kriteriedagen av et samarbeide med Stall Perlen og Bente og Magne Jordanger. Appel Au Maitre Svenskt Kriterium er hovedløpet; hele syv av åtte løp har fått navn etter stjernehester fra Stall Perlen og Wido Neuroth. Jan-Erik, altså Neuroth jr., vant Svenskt Kriterium med svenskfødte Shalalee i 2014 (Stall Gammel Dansk) og med norskfødte Delacroix (Stall EOS) i 2016.
I fjor gikk ellers Hear the Drums (Niels Petersen/Carlos Lopez) til topps.

* Jan-Erik Neuroth og Kristin Hilsen venter ny baby i februar. Familiens foreløpig yngste er Marianne som fyller tre år i januar. Hun er allerede oppe på ponniryggen og har flagget klare fremtidsplaner for pappa’n:
«Jeg skal bli jockey, og da skal jeg ri Downtown Leo og du Starlight Song».
Det er med andre ord ingen ting i veien med rekrutteringen i familien Neuroth!   

Jan-Erik Neuroth kommenterer foran løpene i dag:

- 3 Thunderey (1. løp, Wido Neuroth trener) får det tøft mot hjemmehestene på 1600 meter dirt. Men en bra hest som stod igjen i starten sist. Vi får rett og slett bare se.

- 5 Master Zone (V64-6/V4-4, Wido Neuroth) har gått bra, én første-, én andre- og én fjerdeplass. Ble toer i Kriterium Trial. Litt uerfaren hest som kan vinne med litt flyt. Er kanskje ikke av de tøffeste foreløpig, men denne er bra. Vi trenger imidlertid litt tur og flyt, sier Jan-Erik Neuroth.

* 5 Master Zone var en 8-prosenter i V64-6 søndag morgen. Favoritten 8 Eagle Eye fra Lennart jr. Reuterskiöld var en 53-prosenter.  

* 4 Masseto (Niels Petersen/Carlos Lopez) og 6 Youonlyliveonce (Annike Bye Hansen/Nicolaj Stott) kommer også ut i 1. løp; Handsome Hawk Open Handicap.
Annike Bye Hansen sender ut 1 Takeko (Carlos Lopez, 22-prosenter) i V64-2, Jockeyklubbens Avelslöpning.
Her er 4 Havana Red dagens største som en 62-prosenter kl. 08.30 søndag.

DAGENS UNDERSPILL. 9 My Poet i V64-6/V4-4, Svenskt Kriterium. Skal ha klart større vinnersjanse enn de 3 prosentene hesten var streket på søndag morgen. Var slått to lengder av 8 Eagle Eye på Klampenborg 15. oktober etter en treg start. Utligner dette med bedre start i dag. Bettina Andersen trener, Per-Anders Gårberg rir.
Sistnevnte har 58 seire i Sverige i år og tar et helt overlegent championat.
48-åringen har vunnet Svensk Kriterium tre ganger siden 2012.
I «Gråberg granskar» har han et førstevalg på favoritten 8 Eagle Eye i Kriteriet, men han kommer med en «varning» på hesten han selv rir; 9 My Poet. Han melder dette til ovrevoll.no:
«Klarer My Poet dirt’en, burde han ikke være langt borte».  

* SEK 357 127 krydrer søndagens 6’er-pott på Jägersro.