Den perfekte sesongavslutning

17.11.2022
Artikkelbilde
Airtrix og 68-årige Finn Kristiansen ©hesteguiden.com

Finn Kristiansen (68) har vunnet alles hjerter på Øvrevoll denne sesongen. Den blide og alltid like hyggelige amatørrytteren har blitt en del av det daglige livet på Øvrevoll, og er aktiv i teamet hos suksessrike Cathrine Erichsen. Nå fikk han runde av sesongen ved å vinne med sin egen Airtrix (Stall 68). Fra front holdt han unna helt hjem foran en tapper Bobby The Brown og Ida Tandberg. Det skapte stor jubel på årets siste løpsdag. -Dette er stort og jeg må nok fordeøye det en stund. Det er helt utrolig og jeg er ganske rørt nå. Men det ville vel alle 68-åringer som vinner løp ha vært?, smilte Finn. -Jeg ga alt, samtidig som jeg hørte at de var like bak meg. Hesten var helt suveren. Dette betyr veldig mye for meg og jeg gleder meg til å gå i stallen hver dag. Familien heier på meg, og jeg elsker miljøet på Øvrevoll, avsluttet dagens lykkeligste vinner. -Han har bare blitt mer og mer ivrig, og jeg må si han imponerer meg ved å at han stadig har blitt bedre til å ri. Dette fortjente virkelig Finn, og vi setter stor pris på han i stallen, sa trener Cathrine Erichsen.Hun avsluttet sesongen med hele tre seire denne torsdagen. PS Ida Tandberg vant Stall Høymyr Hesteutstyr Cup sammenlagt.

©hesteguiden.com

 

Nathalie Mortensen tok i mot championatpremien for Annette Stjernstrand

Nathalie Mortensen er en Norgesvenn som vi har blitt veldig glade i på Øvrevoll. Hun starter sine hester flittig hos oss og gjør det skarpt. Sammen med Annette Stjernstrand kunne hun feire årets championat for amatørtrenere. -Det setter vi stor pris på. Vi elsker Norge og liker oss veldig godt på Øvrevoll. Både Astron, Valence og en rekke andre hester har gledet oss denne sesongen. Nå ser vi frem til nye tak i 2023, uttalte en fornøyd Nathalie Mortensen.

 

Gro Kittilsen - en ildsjel

Gro Kittilsen er en av galoppens store ildsjeler og hun har vært en del av Øvrevoll-miljøet så lenge folk kan huske. Hun har bekledt en rekke roller både som aktiv og i organisasjonen, og nå har hun vare på alle våre utenlandske gjester på midtbanen. Her lager Gro både kake- og pølsefest med mer, og hun har skapt et miljø som svært mange setter stor pris på. Vi er veldig takknemlige for all den frivillige innsatsen som Gro legger ned, og Inger Skrede hadde malt en veldig personlig vase som ble utdelt på siste løpsdag. -Dette var koselig. Øvrevoll er mitt hjemsted og jeg har et hjerte som banker for galoppsporten. Det er en stor glede å fortsatt kunne bidra med noe positiv, fortalte ildsjelen Gro Kittilsen.

 

Corazon De Leon ©hesteguiden.com

Corazon De Leon (Stall MYM) vant maidenløpet som innledet kvelden. Hesten har vist store fartsressurser, og til tross for at hesten brøt ut i svingen hadde Manuel Martinez full kontroll mot mål. Treåringen var lengder foran annenhesten Kill That Cat. -Det er en hest med fin kapasitet, og nå håper vi på mye moro neste sesong. Manuel var litt bekymret for at han skulle falle av i svingen, men det gikk bra og seieren ble enkel. Det ser lovende ut for stallen foran neste sesong, og vi har flere hester vi mener kommer til å kunne hevde seg, sa trener Silja Støren.

 

Chadwick ©hesteguiden.com

Chadwick (Miga Horses) lå pent plassert av Carlos Lopez i toårsløpet, og da han angrep for fullt mot oppløpet var det liten tvil om hvem som skulle vinne løpet. Han har vært ute i tøffe lag og suste unna med mer enn fem lengder. -Stallen hadde stor tro på seier i dette løpet, og han viste klassen sin i dag. Dette er en hest vi har forventninger til neste sesong, fortalte stedfortreder Leif Spörck. Trener Niels Petersen befinner seg i Bahrein hvor stjernehesten King David starter fredag tidlig ettermiddag.

 

Tambora Queen ©hesteguiden.com

Det var flere som hadde vinnersjanse da hesten traff oppløpet i det tredje løpet, men det endte opp i en duell mellom Tambora Queen (Stall RH) og Buckyboy. Førstnevnt koblet et grep som hun aldri ga slipp på, og dermed vant sistevalget i løpet V65-1. Hun satte dermed punktum for et knallsterkt år for trener Annike Bye Hansen. -Sesongen har vært et eventyr og nå skal de som jobber hos meg få litt fortjent fri. Alt er bra med både Hard One To Please og de andre hestene på stallen. Tambora Queen hadde jeg mer tro på i dag enn spillerne og det fortalte jeg også i alle mine uttalelser. Hun gjorde et godt løp i kveld, fortalte Annike Bye Hansen.

 

Canmore ©hesteguiden.com

Canmore (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) har vært høstens store slager med utrolige fem strake seire fra oktober måned. Dermed er han årets mestseirende hest på Øvrevoll. Han var spilt til omgangens største favoritt og sviktet ikke. Sammen med Manuel Martinez holdt treåringen unna for formsterke Honorah. -Dette er helt utrolig. Vi slet litt med å finne ut av han innledningsvis, men nå fremstår han bare bedre og bedre. At han skulle ende opp som årets mestseirende hest på Øvrevoll er rett og slett utrolig morsomt. Det er jeg stolt av, og nå må vi titte på større oppgaver i 2023. Det blir selvsagt spennende, sa en rørt Knut O. Ar

 

Close to Perfect ©hesteguiden.com

Close To Perfect (Finn Kristiansen) var med der fremme hele veien det V65-4. Per-Anders Gråberg hadde full kontroll mot mål og vant med hele fem lengder. Dermed ble det også eierseier for Finn Kristiansen. -Det er helt vanvittig. Denne kvelden vil jeg ikke glemme, og for et løp han gjorde. Jeg er veldig glad i hestene mine, og nå skal de få noen ekstra gulrøtter, uttalte Finn. -Jeg hadde god tro på Close To Perfect og seieren ble meget enkel. Dette er en hest som alltid gjør sitt beste, supplerte Cathrine Erichsen.

 

 

Red Valley ©hesteguiden.com

Red Valley (Knut O. Arneesen) stod for en sterk prestasjon. Han var kun et sjuendevalg i spillet, men klarte å stikke hodet foran Naasha i en svært spennende finish. Det etter god hjelp og støtte fra Jan-Erik Neuroth. -Jan-Erik er sterk og slett ikke lett å slå i en finish. Han red et nytt godt løp og jeg hadde klart mer tro på Red Valley i kveld enn spillerne. I tillegg klarte Machine Gun å bli «årets tøffing», en pris som henger høyt for meg. Nå er jeg veldig fornøyd med både kvelden og sesongen, avsluttet Knut O. Arnesen.

 

Two Times ©hesteguiden.com

Two Times (Stall Good Times) har hatt en formidabel høst og nå tok han sin tredje seier på én måned Muriel Silva Machado toget på ute i banen, og da avviste en godt avsluttende Mackjack oppunder mål. Dermed ble det seier i årets siste løp på Øvrevoll. -Han har vært veldig god i høst og stod for en sterk prestasjon i kveld. Nå får vi se om det blir en sesong til. Jeg mener i alle fall han er klar for det, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen etter kveldens tredje seier.