Canmore kan enda mer

Skrevet av Birger Christensen,  06.11.2022
Artikkelbilde
Canmore ©hesteguiden.com

Canmore har vært et eventyr i høst. Stolpe i programmet betyr fire strake, og nå ble det stolpe. Det er slett ikke alle sesonger at en hest tar fire strake. Hylles også til Frida Sandbraaten, som imponerer. Og selvsagt må vi gi honnør til fire seire for Carlos Lopez og tre gevinster til Niels Petersen.

©hesteguiden.com

Høstens hest må være Canmore.  Etter seieren 2. oktober ble det fjerde strake nå. Nå var det ikke lenger formtall 68, men 80 inkludert en kilo overvekt på Manuel Martinez. Sikker seier ble det likevel, og banerekorden var kun 0.2 sekunder unna.

- Et eventyr. Knut O Arnesen var voldsomt imponert over sin treåring, som holdt enkelt unna for Herewegodandy og Xtara. 

Nå skal vi først avslutte årets sesong. Han er best på sand, og fireårssesongen er ofte ikke enkel, sa Knut.

Nå er det for øvrig Canmore som leder kampen om å bli mestseirende. Han er alene om fem seire, men det er ikke helt sikkert at det holder inn.


Dagen åpnet med en trippel til Wido Neuroth. I Apple var klart best for Jacob Johansen og vant lett på god tid.

- Dette er en hest som kan mye. Har ikke alltid hatt hodet på rett plass, moren har avlet flere hester med et krevende temperament. Kan mer enn han har vist, så vi håper at det han viste her kan følges opp til neste år, kommenterte en fornøyd trener. En trippel er jo aldri feil.

 

I Apple ©hesteguiden.com

Dagens suverent største favoritt i V64 var Stripesof Stars i innledningen. Men det ble jevnere enn favorittspillerne satte pris på. Dog ble de reddet av gongongen,. Yukochan var knepent slått, og honnør også til Flower Power, som var riktig bra til tredje.

- Han løper og venter litt på de andre, og det gjorde han også i kriteriet. Så det er litt å jobbe med fremover, og det er jo bra, sa Niels Petersen. Og nå blir det trolig Dubai.

- Ja, det går nok den veien. Kanskje blir nok også Slava Ukraina med, fortsatte han. Sistnevnte toåring var en strålende vinner på Klampenborgs finaledag lørdag.


Stripesof Stars ©hesteguiden.com

Amatørløpet ble hendelsesrikt. Finn Kristiansen fikk fart på Airtrix og dro av gårde i tet. 68-åringen ledet løpet til godt inn på oppløpet, der Frida Sandbraaten fikk los med Prince Field. Et drivende godt ritt av Frida, og også Finn får honnør for et fint forsøk.

- Han fulgte godt med, og jeg kjente at det var mye å gå med. Skikkelig gøy, og jeg må bare takke for de sjansene jeg får, berettet Frida. Hun har nå tatt  to strake med Asaks Ambition og Prince Field. Det er kun hun som kan ta igjen Mie Blichfeldt  på toppen av listen, men det kommer vi tilbake til.

- Har ikke satset så hardt på amatører med Prince Field, men Frida gjorde alt riktig, sa Kjell Erik Swartling.

Stilling i Stall Høymyr Cup før siste avdeling 17. november:

Fernando Manzo – 44p, Frida Sandbraaten – 42p, Ida Tandberg – 40p, Emilie Finckenhagen – 34p, Mie Blichfeldt – 20p.

 

 

Prince Field ©hesteguiden.com

Street Smart så ikke ut som en vinner før kort før mål. Men Carlos Lopez kjempet sterkt langt ute ved gjerdet, og han rakk akkurat frem til seier. En jockeyseier velger vi å kalle det, og den andre triumfen for Carlos og Niels Petersen. Det ble umiddelbart økt til tre for årets to championer. Chianti så slått ut av både Solveig og Close to Perfect, men kontret sterkt innvendig. Alle de tre seirene til Carlos var knepne, men han har en evne til å avgjøre en strid i sin favør.

 

Street Smart ©hesteguiden.com

 

Chianti ©hesteguiden.com

 

Oliver har god statistikk litt ut på høsten. Reisen frem til seier var ikke helt enkel, men hvem løste brasene? Jo, Carlos Lopez selvsagt. Og for første gang ble det ikke tilnærmet målfoto. Pål Jørgen Nordbye gledet seg over en fin seier, og Oliver kan bli mestseirende om han vinner to løp til. 

Før Derbydagen hadde to treåringer vunnet i handicapløp mot eldre hester. Nå er det 18 løp som er gått i treåringenes favør. Tendensen om at det er høsten som er treåringenes tid i kampen mot de eldre, holder i seg.

 

Oliver ©hesteguiden.com