Knallgode vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  12.10.2022
Artikkelbilde
Crack The Sky ©hesteguiden.com

Crack the Sky, Two Times, Could Be King og Purple Ace tok seg av storløpene på Øvrevoll. Førstnevnte imponerte i Oaks og ble årets siste klassiske vinner på Øvrevoll. 

©hesteguiden.com

Det ble dramatisk foran starten på Oaks. Amanda fikk ikke lov til å starte på grunn av dårlige sko. Da starten endelig gikk, tok Crack the Sky teten. Der ble hun, og seieren ble til slutt sikker foran favorittene. Per-Anders Gråberg red et velberegnet ritt på vinneren, og vi fikk dermed noe så sjelden som en 19-oddser som vinner i et storløp fra stallen til Niels Petersen.

- Hadde tro på henne til å gjøre et godt løp i Derby. Selv om det ble fjerdeplass, var jeg litt skuffet. Hun trivdes godt på banen nå, og det var deilig, sa Niels. Geir Gulliksen var dessverre ikke til stede, men fikk gleden av å vinne et klassisk løp.

-Snakket med Jacob (Johansen) etter løpet. Han sa at I Rest My Case virket sliten etter en lang sesong og hadde ikke noe å gå med på slutten, sa trener Annike Bye Hansen.

Michelets Minneløp ble et severdig oppgjør. Det munnet ut i en strid mellom Two Times og Smazing med førstnevnte som vinner. Trener Cathrine Erichsen var på handletur til Newmarket, men fikk sikkert med seg løpet. Two Times vant også løpet i 2020, og Elione Chaves red et godt løp på vinneren.

- Vi har spart ham for de litt hardere gressbanene i sommer. Har vunnet mest på sandbanen, men trives på gress med litt svikt i banen. Hadde tro på ham i dag, og vi har en veldig god kommunikasjon med Cathrine, sa en engasjert deleier Nils Øyvind Dieseth. Smazing måtte vente litt med å få åpning på oppløpet, men da den kom, avsluttet fjorårets toer i løpet meget bra.

Two Times ©hesteguiden.com

Could Be King var løpsdagens klart største favoritt, og fasiten viste at det var en riktig vurdering. Han dominerte egentlig hele veien, og seieren ble såre enkel. City Code og Brian Ryan fulgte nærmest.

- Han har en herlig innstilling, og dette ble svært greit. Nå blir det en break, og mest sannsynlig satser vi på en tur til Dubai, konkluderte Niels Petersen. Carlos Lopez satt på vinneren og hadde en behagelig oppgave.

Could Be King ©hesteguiden.com

 

 

Den aller sterkeste prestasjonen på hele løpsdagen ble servert av Purple Ace. Tross toppvekt og formtall 87, lekte han hjem Fearnleyløpet med tre lette lengder. Tross mange sterke prestasjoner i karrieren var dette den aller mest imponerende seieren. 12 seire på 22 starter er også sterke tall. Muriel Silva Machado hadde en takknemlig oppgave som jockey. Og Cathrine Erichsen kunne konstatere fra England at dette var sterke saker. Å gi gode Macjack 14 kilo er utrolig flott.

- Gøy å oppdrette en så fin hest, skulle hatt flere slike, sa Knut O Arnesen etter seieren. 

Purple Ace  ©hesteguiden.com

 

 

Prince Field er en riktig hedershest. Debuten i 2012 endte i seier i en 900 meter på Øvrevoll trent av Bent Olsen. Det er altså over ti år siden, og onsdag kom seier nummer 21 i start nummer 136. Det eneste året uten seier var i 2020. Jan-Erik Neuroth hadde litt frem til ledende Red Valley, men fikset seier med en solid finish. 

- Har nesten aldri vært piggere i trening enn nå, og kanskje blir det en sesong til, sa eier og trener Kjell Erik Swartling.

 

Prince Field ©hesteguiden.com

For ti dager siden vant Canmore et sprintløp foran Bartat. I et meget åpent sprintløp ble det nøyaktig samme rekkefølge. Det var ikke like overraskende som forrige gang, men Canmore var faktisk kun et åttendevalg. Sist var det gress, nå ble det like positivt på sandbanen.

- Jeg var mest skeptisk til yttersporet, men han løste jo som en kanonkule. Tror at han kan utvikle seg til en riktig bra sprinter neste år, sa trener Knut O Arnesen. Manuel Martinez fikk skikkelig fart på vinneren.

En slags rekord må ha kommet i dette løpet. Når Canmore - Bartat blir duoen to ganger på ti dager, er det nokså utrolig at duo-oddsen blir over 128 ganger! 

 

Canmore ©hesteguiden.com

Bobby the Brown tok teten direkte i amatørløpet. Ida Tandberg holdt et fornuftig tempo, og det endte en sikker seier. 

- Emilie (Finckenhagen) vant sist, og jeg var veldig fokusert på å få en seier i dag. Det gikk heldigvis bra. Bobby the Brown er veldig rask, men også utholdende, så dette var gøy, sa Ida. Emilie var fornøyd med å bil toer på Chili Explosion, og hun leder nå klokkekampen før siste runde neste torsdag. Men også Michelle Rosenqvist og Mie Blichfeldt kan vinne.

 

 

Bobby The Brown ©hesteguiden.com

 

Øvrevoll Hesteeiernes Vandrepokal inneholdt dagens mest spennende finish. Flower Power gikk innvendig, mens Soma-duoen Alaska og This is Pippi var nærgående. Seieren gikk dog til Flower Power.

- Jeg sto ved starten og hadde ikke kontroll. Mente at jeg hørte Ola Jakobsen nevnte at det ble seier, men at det var jevnt, Heldigvis stemte det. Det er en liten hoppe,  men fyrrig. sa en fornøyd trener Gina Mathisen med eget oppdrett.

- Hun er litt grønn, men talentfull, sa Anna Pilroth, som satt på vinneren.

Flower Power ©hesteguiden.com