Dobbelt norsk i Classic - sterk trippel til Neuroth

02.10.2022
Artikkelbilde
Hear The Drums ©hesteguiden.com

Breeders Classic tok Hear the Drums og I Rest My Case en flott dobbel og mye penger. I tillegg hadde stall Neuroth med tre fine seire en super dag, blant annet Arnfinn Lunds Minneløp og kriteriet

©hesteguiden.com

Hear the Drums og I Rest My Case var de norske håpene i Breeders Prize Classic. Favorittene Titannia og Giant Fortune fant seg ikke helt til rette, og dermed ble det dobbelt til hjemmelaget. Chianti fulgte for øvrig flott opp til en tredjeplass, ikke mye slått.

- En flott sesong for Hear the Drums, selv med et par bom. Nå dreide det seg om å ha god grunnkondisjon, og det har Hear the Drums. Dessuten red Carlos (Lopez) et flott løp, sa Morten Myhre, primus motor blant eierne.

Han har gjort det flott i år. to fine seire på Bro, god på Øvrevoll også før denne seieren. Nå fortjener han en pause, så har vi en fin hest til neste år, sa trener Niels Petersen.

Og for de personene som var i tvil, Øien gård blir utvilsom årets oppdretter. Annenplassen på 253 849 til I Rest My Case var mer enn nok til å sikre den æren.

 

Favoritten Sir Camelot fikk det ganske lett i sprintutgaven av Breeders. Kill  the Cat hos Cathrine Erichsen gikk et flott løp til annen, noe eierne sikkert var godt fornøyd med.

- Vi var litt spente på banen, men han håndterte det fint, sa seiersjockey Nicolaj Stott. Det var tredje seier på stripe, tre løp som har innbrakt rundt en halv million selv i danske penger. Rikke Rohbach Bonde trener vinneren, samme trener og jockey som i fjor vant Norsk Derby med Stroxx Carlras.

 


SIr Camelot ©hesteguiden.com

Arnfinn Lunds Minneløp ble som alltid et flott løp, som nok gikk litt for fort fra start, I hvert fall var tettrioen i svingen mindre dominerende litt inn i oppløpet. Fortest bakfra kom Like a King, og det endte i en sikker triumf foran en godt spurtende Wishformore. Mange rundt vinnerpaddocken var rørt da kona Undis, to av barna og barnebarnet til Arnfinn var i vinnerpaddocken.

- Utrolig moro. Ærefullt å få vinne dette løpet. Like a King likte banen, og det skal bli spennende å følge ham neste år, mente Jan-Erik Neuroth. 

- Etter noen år på 60-tallet ble jeg lærling hos Arnfinn Lund som jockey. Det var en fin tid, og etter hvert ble jeg også stallmester. Et ritt jeg husker ekstra godt, var da vi dro til Jägersro. Jeg fikk ri toppsprinteren Prior på en 1000 meter, og vi satte banerekord, mimrer Wido. 

 

Like a King ©hesteguiden.com

 

Lørdag vant Stall Perlen tre løp i Gøteborg, to av dem trent av Wido Neuroth og ridd av Jan-Erik Neuroth Søndag ble det en strålende trippel for både jockey og trener, mens eierne nøyde seg med to.. Ami de Vega tok hjem kriteriet på lett vis. Favoritten Stripesof Stars avsluttet fint til annen.

. Han ble litt trett på slutten, men det var de andre også, sa Jan-Erik. -Det er en kjempefin hest, som det er moro å ri. oppsummerte han.

- Om alt er vel, går vi til Vinterfavoriternas Pris på Bro om to uker. Så får vi se etter hvert hvilken distanse han passer på, oppsummerte Wido.

 

 

Ami De Vega ©hesteguiden.com

Auksjonsløpet, sponset av Black Moon Breeding, ble et fint oppgjør for de norske toåringene. Et kjempefint tiltak, og det er ingen tvil om at norskoppdrettede er svært holdbare, det viser målinger som er gjort gjennom mange år. 

Søndagens løp ga en fin seier til Sid Game, den første norske toåringen som vant løp på Øvrevoll i år. Sandro de Paiva gledet seg over seieren, den siste for i år.

- Reiser nå til Dubai, noe jeg ser veldig frem til, sa Sandro etter seieren med Sid Game.

 

 

Sid Game ©hesteguiden.com

 

Første løp ble et realt stayerløp med god fart på den litt krevende banen. Seneschal var fremme det meste av veien og avgjorde sikkert.

- Han var ikke slått med mer enn fire og en halv lengde i Stockholm Cup. Nå ble han ridd litt mer offensivt, og det fungerte bra, sa trener Wido Neuroth. Seneschal er for øvrig den eneste som har vunnet St Leger både som tre- og fireåring (Gøteborg og Øvrevoll), og det myke underlaget så ut til å passe fint, sa Wido. Sønnen Jan-Erik red et sterkt løp på vinneren.

Den store favoritten Quebello måtte nøye seg med tredje. 

- Kanskje litt kort avstand tilbake til Stockholm Cup. Samtidig var det litt glatt, mente Anna Pilroth etter rittet.

 

 

Seneschal ©hesteguiden.com

Noosa Prince var sammen med Mowaaman de raskeste fra start i V64-5. Mange trodde nok at det hadde gått litt for fort, men Willa Schou holdt Noosa Prince i gang til lett seier.

- Hvis han håndterer banen, har jeg tro på at det kan gå bra, sa Annike Bye Hansen før start. Det fikset vinneren svært greit, og Willa har et lite grep om å ende nærmest Carlos Lopez på statistikken.

 

Noosa Prince  ©hesteguiden.com

Skrellen i V-64 dukket opp i finalen. Canmore og Bartat gjorde opp, de to minst spilte hestene i feltet. Førstnevnte vant sikkert med Sandro de Paiva på ryggen.

- Den hesten jeg trodde minst på av alle vi hadde til start i dag Trodde ikke banen skulle passe, men det gjorde den så visst. Er sjelden mye slått, men dette var likevel en overraskelse, sa trener Knut O Arnesen.

 

Canmore ©hesteguiden.com

 

Det siste løpet på den flotte dagen var årets første hekkeløp. Dessverre gikk det ikke så bra med Chamseddine Badr, som brøt ut og gjennom railen. Heldigvis så det ut til å gå bra med hest og rytter Raphael Freire. Vant gjorde Last Reference. 

- Han hoppet flott, og det ble ganske sikkert, sa Anna Pilroth. Twisted var fremme lenge, men ble litt sliten på oppløpet som eneste norske.

 

Last Reference ©hesteguiden.com