Hvem jubler i Melbourne i natt?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  31.10.2022
Artikkelbilde
James McDonald, med 73 Gruppe 1 på CV-en, vant Melbourne Cup på Verry Ellegaant i fjor. I år sitter jockeystjernen på jockeyrommet og ser løpet. Foto: Flemington Racecourse

I fjor kunne James McDonald juble på ryggen av Verry Ellegaant. I år er sitter William Buick på outsideren Without A Fight i Melbourne Cup på Flemington. 30 millioner kroner venter vinneren.


Tøffe forhold på Flemington
21 hester skal løpe 3200 meter på noe som kan bli «heavy ground». Det har regnet i Australia, og det blir tøffe forhold kl. 05.00 norsk tid natt til tirsdag. Det passer helt sikkert William, spørsmålet er Without A Fights begeistring for underlaget? Opprinnelig en 14-oddser, nå krymper oddsen, og vår mann William bidrar til krympingen.

«From a strong stable and a great big-race jockey aboard”, er Australia-presentasjonen av hesten som trenes av Simon og Ed Crisford.
«Without A Fight looks to have plenty of positives other than he emerges from a fairly wide stall, melder Racing Post.

* 5-årige Without A Fight har 7 på 17 og kommer fra en sølv i Listed-løp etter Siskany (William Buick). Før det vant han Gruppe 3 på York. Starter langt ute fra spor 18 og bærer de 55,5 kiloene William Buick veier.

Tommel opp fra Francesca
Han plasseres også på pallen av profilerte Francesca Cumani (se skjermdump/YouTube/TheProjectTV over), ITV-programleder og en stødig «tipster». 39-åringen, datter av Luca Cumani som tok 14-årige Frankie Dettori inn i Bedford House Stables i 1985, har denne rank’en:

1. Montefilia
2. Without A Fight
3. Deauville Legend

Spillefavoritten

Deauville Legend, med tre seire på syv, blir spillefavoritten. En engelsk hest i utvikling som kommer fra Gruppe 2-seier på York.
Kerrin McEvoy rir; han har vunnet «The race that stops a nation» tre ganger tidligere, blant annet med Godolphins Cross Counter i 2018. Én hest, Makybe Diva, har vunnet løpet tre ganger (2003-2005). I 1861 gikk den første utgaven av et løp der William Buick har en sjetteplass som beste resultat på fire starter.

Fikk strøket nestfavoritten
James McDonald, opprinnelig fra New Zealand, er Australias klare ener på jockeysiden. Han topper også verdensrankingene (TRC og IFHA) og blir veldig vanskelig å slå når fasiten nå nærmer seg. William Buick er henholdsvis toer og treer på de to listene og må trylle både i Melbourne og i Breeders’ Cup på Keeneland fredag og lørdag for å velte 29-årige McDonald. Sistnevnte vant fire på Flemington lørdag, William hadde en fjerdeplass som beste resultat. Men Melbourne Cup må James McDonald se fra jockeyrommet. Han skulle ha sittet på Loft, en nestfavoritt i forhåndsspillet. Veterinærene sa imidlertid nei til Loft fredag.

To favoritter på Keeneland
William Buick drar videre fra Melbourne til Kentucky, en liten snartur på 25 timer i lufta. I Breeders’ på Keeneland, William vant tre på Del Mar i fjor, sitter han blant annet på to favoritter: Silver Knott i Juvenile Turf fredag og Modern Games i Breeders’ Cup Turf.
Kl. 22.40 lørdag kveld er det klart for Breeders’ Cup Classic med 28 millioner i førstepremie:

Mer moro med Flightline!

Flightline, med 140 i internasjonalt formtall, har fem av fem og er en fortjent megafavoritt, selv med Knicks Go i feltet.
Var sist ute i Pacific Classic Stakes og var over 19 lengder foran Country Grammer i mål (se skjermdump/YouTube/Horses Racing Daily over). Sistnevnte var toer i Saudi Cup og ener i Dubai World Cup i 2022 med småpene 78 millioner pund innløpt på disse storløpene. Bare for å sette Flightlines klasse i perspektiv.
Så fest setebeltene og ta en titt på verdens høyest rankede galopphest! Han er en absolutt attraksjon.
John W. Sadler trener, Flavien Prat er jockey.