Ingen norske seire på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  16.10.2022
Artikkelbilde
Maria Andersson og Per-Anders Gråberg kunne glede seg over den tredje strake storløpsseieren til Maxmartin i Jockeyklubbens Auktionslöpning. Foto: Svensk Galopp.

Vi er godt vant i skandinavisk galopp. Uten seier med 15 norske hester starterklært, det er klart under pari. Men Cotton Eye John, Ami de Vega og Takeko får godkjent. Og før V64 startet gledet vi oss over Chianti, som vi trodde hadde vunnet. Men målfotoet sa noe annet, og da får vi stole på det.

I Vinterfavoriternas Pris for toåringene var Ami de Vega (Neuroth/Neuroth) og Cotton Eye Joe (Petersen/Lopez) den klare favorittduoen. De avsluttet begge bra etter en forsiktig start. Men de ble slått av Got a Lot fra Søren Jensens stall på Klampenborg. Oliver Wilson red som vanlig et sterkt ritt, og den fine hoppa vant relativt klart. Cotton Eye John og Ami de Vega ble toer og treer. Bra, men med to norske favoritter var det likevel en liten nedtur. 

Blant hoppene hadde Iron Butterfly en dag under pari. Det hadde også Havana Red, som også var mye spilt. Da sto håpet til Takeko (Bye Hansen/Chaves), som avsluttet fint til annen. Men skrellen Go On Carlras var på hugget og holdt unna til seier. Det ble en god dansk dag. I tillegg til nevnte Søren Jensen tok Rikke Rohbach Bonde/Nicolaj Stott en dobbel.