Annike jublet, Hard One To Please igjen!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  18.09.2022
Artikkelbilde
Her er det følelser: Annike Bye Hansen har fått mange sjokk den galoppsesongen. Søndag kom et nytt: Hard One To Please, med jockey Pat Cosgrave, gikk til topps i Stockholm Cup. Foto: Skjermdump

Hard One To Please gikk “rett fra barnehagen til universitetet”, for å sitere Annike Bye Hansen. Søndag ble Derby-kongen også kongen av Stockholm Cup. Annikes jubelsesong vil ingen ende ta.

- Nå kan jeg senke skuldrene, sier hun til ovrevoll.no. Hun sa også en jublende setning eller to til seiersjockey Pat Cosgrave som jobbet for pengene. - You’re the best, meldte Annike fra bakkenivå til Pat Cosgrave på hesteryggen.

Toppjobb av Cosgrave
Der gjorde han en toppjobb til sin tredje seier på rad i 
Stockholm Cup.
Outbox, med Hollie Doyle, ga gass fra ytterste spor, nummer 15. Men Per-Anders Gråberg gikk imellom med den tyske gjesten Virginia Storm. Det ble tempo før Hollie og Outbox etter hvert kom til tet. Der fightet han som en løve.

Det ble stopp, og det ble trangt
Men utfordrerne kom: Quebello, med Anna Pilroth, så et øyeblikk ut som en mulig vinner. Men det de siste 50 ble for tøffe. Master Bloom fra Cathrine Erichsen dukket også opp med formsterke Elione Chaves.
Det gjorde definitivt også yngstemann i feltet, 3-årige Hard One To Please som var favorittspilt.
Det ble en stopp i siste sving – og det var helt klart trangt da Pat Cosgrave jaktet, og fant, den nødvendige luken på oppløpet. I en tett fotofinish gikk et nytt og attraktivt gull til årets hest i Skandinavia; Hard One To Please.Stall Väsby Häst er eier. Seiersmarginen i GS75-4 var nese til Outbox, Master Bloom tok bronsen.

"Jeg er egentlig i sjokk"
- Helt utrolig. Jeg er egentlig i sjokk. På bortre langside var det jækla’ langt opp, sa Annike som oppsummerte: - Jeg undervurderte han i Svensk Derby. Norsk Derby trodde jeg vi skulle vinne. Og i dag? Jeg trodde egentlig jeg hadde gitt ham en for tøff oppgave, sa Annike i etterkant. Hun tok altså feil. 
Nå lever hun drømmen og har ingen problemer med å slå fast at «dette er på toppen av listen».
Hard One To Please og hans neste oppgave? - Nå fortjener han vinterhvile, syns du ikke, sier Annike - veldig retorisk!FOTOFINISH: 3-årige Hard One To Please, Øvrevolls nye galoppstjerne, er først på streken i Stockholm Cup. Sølvet gikk til England og innvendige Outbox, Master Bloom tar bronsen. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp 

* Førstepremien i Stockholm Cup var 900.000 svenske kroner. På konto hadde Hard One To Please 1,93 norske millioner før søndagens nye lønningsdag.

Skandinavias ener på dirt, "Duca" tilbake i toppslag
-«Duca» har hatt utfordring med en hov, men det ser bra ut nå, sa trener Cathrine Erichsen foran Nickes Minneslöpning. «Uten hov, ingen hest», supplerte Josephine Chini i ATG-studio. Men her var det både hov og hest. Duca Di Como (se Svensk galopps arkivbilde) dundret til tet i V75-1, passerte første 400 på 25,0 før han la inn en ny 400 på rekordraske 21,1. Det var tidlig avgjort; løpskommentator David Crona var entusiastisk; «vi titter på oppvisningen».
Dette var «Duca»s seier nummer 20 i den 33 starten. Elione Chaves har vært styrmann i 17 av seiersløpene.
- En rå galoppør. Jeg har ikke ord, har tårer i øynene, sa Cathrine Erichsen som kommer til å sette seg ned med eierne i Stall Como.
USA har vært aktuelt tidligere, og kommer til å være på kartet igjen. Duca Di Como er den beste dirthesten i Skandinavia og vil, når han er i orden, kunne vise seg frem også i dirt-hestenes hjemland.

Engelsk 2-åring spurte ingen om seieren 
Neuroth-hesten Starlight Song tapte litt i starten, men mindre enn vanlig. Kom opp og frem innvendig i det innersporet ingen gikk inn i. Der ble hun hissig i front; det var ingen rygg å legge henne inn i. På oppløpet koblet Archie Watsons Manitou grepet. Den engelske gjesten, under kjendisjockey Hollie Doyle, var helt overlegen i Svealandlöpning (V75-2) med 250.000 kroner til vinneren.

PURPLE ACE er en "light-versjon av Duca Di Como", sitat Cathrine Erichsen som hadde en toppdag på Bro. Søndag, i Guldhandicap (V753), tok 4-åringen karrierens seier nummer 11 som et fjerdevalg i spillet i det som var den 21 starten.
Purple Ace koblet et greit grep på Fast And Free, dette var den andre seieren til både Cathrine Erichsen og jockey Elione Chaves.

SWINGING OF VENICE, med Ulrika Holmqvist, tok Sveriges eneste seier i V75-runden på Bro. Hesten, som eies av Stefan "Tarzan" Melander, vant med halvannen lengdes margin. Vinneren overlevde en protest i et løp der den norske St.Leger-vinneren Captain Chorus, Cathrine Erichsen igjen, ble toer.

ASCOT BRASS (se Svensk Galopps bilde over) er Skandinavias beste hoppe, sa jockey Per-Anders Gråberg før søndagen på Bro. Han trodde ikke på tap, og var heller ikke i nærheten av det han ikke trodde på. Seieren i Lanwades Stud Stakes (V75-6) ble enkel og overlegen og kunne sikkert også ha vært enda større. 400.000 kroner var seieren verdt i dette Listed-løpet. Niels Petersen trener. Dette var seier nummer 10 i start nummer 25 for Ascot Brass (Stall Valley eier) som nå har tjent 4,5 millioner kroner som 5-åring.

COULD BE KING, nå 6 år, var uten tap i Skandinavia i år før Bro Park Sprint. Heller ikke denne gang var han i nærheten av å tape. Jockey Carlos Lopez så mer enn komfortabel ut hele veien i et Listed-løp der førstepremien også var 400.000 svenske kroner. Stall Elkär eier, også Could Be King (se Svensk Galopp/Elina Björklunds bilde) karrierens tiende seier. Ingen stordag uten Niels Petersen som kunne glede seg over to overlegne vinnere i de to siste V75-løpene på en sterk norsk galoppdag der de fire best betalte løpene gikk til Øvrevoll-hester. 

FASIT: Fem seire til Norge, to til England, to til Sverige og én til Tsjekkia.