Duca di Como til USA og Breeders' Cup!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.09.2022
Artikkelbilde
Ut på nye eventyr: 5. november starter Duca di Como i BREEDERS´CUP DIRT MILE (G1) i USA.

Nå er det klart: Duca di Como starter i BREEDERS' CUP DIRT MILE (Gr.1) med 520.000 dollar i førstepremie. Banen er Keeneland, Kentucky. Datoen er 5. november, Championships Saturday.

- Vi kliner til, sier trener Cathrine Erichsen til ovrevoll.no. Hun har fått «go» fra eierkonstellasjonen i Stall Como. - Vi har lyst til å prøve nå, fortsetter Cathrine som slår til på den tredje invitasjonen fra Breeders´Cup-arrangøren.

- Det er en ære og det blir en kjempeopplevelse. Skandinavisk galoppsport blir satt på kartet. Vi forventer ikke seier, men en god prestasjon. Så får vi se hvor langt Duca rekker mot de beste, oppsummerer Cathrine.

* Reisetilskuddet er 40.000 dollar, Duca di Como drar fra Amsterdam 29. oktober. - Elione Chaves rir som vanlig, og jeg håper å få med Nora Hagelund Holm. - Dette blir helt vilt, sier Cathrine Erichsen.

BREEDERS' CUP på Keeneland er fem uker unna. Hvem starter - og hvem møter "Duca" på sitt amerikanske eventyr? Foreløpig er det lettere å si hvem han ikke møter: Flightline, verdens høyest rankede hest, vant "Win-and-you're-in"- løpet foran Breeders' Cup Mile: Hill 'n' Dale Metropolitan Handicap 11. juni. Og han vant med lette seks lengder etter det vi kan kalle et uheldig løp. Happy Saver, en energisk type, var slått seks lengder til sølv.

FLIGHTLINE (Flavien Prat rir) gikk deretter opp i distanse og forsvant fra alt og alle i Pacific Stakes på Del Mar 4. september. 19 og en kvart lengde tilbake tilbake til Country Grammer, World Cup-vinner i Dubai, ga en timeform på 139 (World's Best Racinghorse Ranking). Kun Frankel er bedre med 140. I dirt-klassen er Flightline tidenes beste, Cigar hadde 135 fra 1996. Men over til konklusjonen:
Flightline starter i hovedløpet på Breeders'-lørdagen, Breeders' Cup Classic (2000 meter).

DUCA DI COMO slipper trolig, og ganske sikkert, også fjorårsvinneren av Breeders' Cup Mile, Life Is Good (Irad Ortiz jr. rir). Trener Todd Pletcher mer enn antyder at de prøver seg på Flightline i "The Classic". Da er verdens to beste dirt-hester på 1600 meter borte fra løpet Duca Di Como starter i. Frontrunnerkongen Life Is Good stod ikke hjem i Dubai World Cup på en krevende og "tiring" Meydan-bane. Men han har imponert igjen etterpå; flott vinner i "The Whitney" på Saratoga 6. august og klar for å vinne igjen i "prepløpet" Woodward Stakes på Aqueduct Racecourse lørdag 1. oktober.

JAPAN hadde et gjennombruddsår i 2021-utgaven av Breeders'. Loves Only You og Marche Lorraine, med Oisin Murphy til 50 ganger i The Distaff (dirt 1800 meter), var sterke vinnere. Men de to japanerne som var med i Dirt Mile endte sist og nest sist. Så spørs det hva Japan kommer med i år.