En høst full av spenning

Skrevet av Thomas Gjelsås,  07.09.2022
Artikkelbilde
Annike Bye Hansen hadde en fantastisk Derbydag og vant hovedløpet med Hard One To Please (Väsby Häst). Nå satser hun og gjengen på ny storløpsseier i Stockholm Cup søndag 18. september. Det blir en spennende høst for Team Annike Bye Hansen.

Norsk Derby er historie, og det ble som vanlig en fantastisk dag med strålende vinnere og tusenvis av tilskuere på plass.

Det var en stor glede å kunne se feststemte folk som pyntet seg og endelig kunne ta full del i arrangementet igjen. Alex Rosén ledet hatteparaden, mens sporten i banen varmet til de grader.

Annike Bye Hansen stod igjen som dronningen av Derbydagen. Det var ingen tvil om at mange unnet henne å vinne Norsk Derby på hjemmebane i suveren stil med Hard One To Please (Väsby Häst). At hun i tillegg gikk til topps i Drømmemilen med en like overlegen I Rest My Case (Stall Ella) og vant ytterligere et rammeløp, gjorde dagen komplett. Førstkommende helg jakter hun ny storløpsseier i millionløpet Breeders Trophy Classic med norskoppdrettede I Rest My Case, og hun møter på blant andre storløpsgrossisten Hear The Drums (Stall Trick or Treat) fra Niels Petersens stall. Petersen starter også Chianti i det samme oppgjøret. Wido Neuroth sender ut trioen Silvana (Stall EOS), I Apple (Stall Perlen) og Leave No Trace (Stall Candy) i Breeders Trophy Mile. Og stortalentet Cotton Eye Joe (Stall Trick or Treat) skal løpe for Niels Petersen i Breeders Trophy Juvenile. Det blir en spennende søndag i Stockholm!

Nettopp Niels hadde også en fantastisk Derbydag. Han vant hele fire storløp og fem løp totalt. Carlos Lopez vant fire løp. Alt dette har dere nok fått grundig med dere for lengst.

Søndag var det auksjon på Øvrevoll. Det var et godt fremmøte, men salgene uteble under selve auksjonen. Det positive er at langt de fleste av hestene nok er solgt rett i etterkant. Det var god stemning, fin visning av åringene og vi gleder oss til se dem i løpsbanen når den tid kommer.

Det er nå 11 løpsdager igjen på Øvrevoll, og spesielt ser vi frem til Breeders-dagen søndag 2. oktober. Da rides også blant annet Arnfinn Lunds Minneløp. Husk at Derbystuen nå er åpen med serveringstilbud hver løpsdag, og du kan nå kjøpe din middag uten forhåndsbestilling. Øvrevoll arbeider kontinuerlig for å skape mer aktivitet på området, og sist løpsdag var det to store firmaarrangementer i teltet fra Derbydagen. Slike samlinger skaper både ny interesse og potensielt nye hesteeiere.

På Norsk Jockeyklubs generalforsamling 21. juni ble det vedtatt å endre navn til Norsk Galopp. Det har over tid pågått et større arbeid med modernisering for å tiltrekke oss flere og ny medlemmer. Frem mot nyttår vil dette arbeidet intensiveres, og vi vil komme med jevnlig informasjon og nyheter.

Vi håper å se deg på Øvrevoll gjennom høsten.