Fantastisk søndag på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  28.09.2022
Artikkelbilde
Titannia. Foto Svensk Galopp

Hovedløpene står i kø, og rammeløpene er også av flott klasse. Ingen grunn til å tvile for lenge på hvor søndagen skal tilbringes. Øvrevoll er et klart førstevalg.

Mest penger er det i de to Breeders-løpene, som vanlig med den største summen i Breeders Prize Classic. Det er da også det klart sterkeste feltet, hvor deltakelsen fra våre naboland er sterk. Først gleder vi oss til å se Titannia, som har hatt en imponerende sommer. Seier i Derby i Århus og på Klampenborg ble fulgt opp av en strålende seier i Breeders på Bro. Tet fra start til mål har vært oppskriften, og hun har vært tøff i hodet. Hun får god motstand av Giant Fortune, som tapte på målfoto på Bro.

Heldigvis har vi sterke konkurrenter som står oppstallet på Øvrevoll. Duoen I Rest My Case og Hear the Drums var slått med god margin på Bro, men da var både starten og løpsopplegget skivebom. Ellers har vår duo hevdet seg med glans, og de har dessuten fordel av å kjenne Øvrevoll. Vi spiller ikke en bong uten hestene som Annike Bye Hansen og Niels Petersen trener, de er nok med i striden.

I sprintutgaven i Breeders skiller det mer. Vi likte det vi så av Sir Camelot sist, og han kan kanskje være en banker. Rikke Bonde og Nicolai Stott var her med Stroxx Carlras i fjor, noe som endte i en Derbyseier. Her er det vel først og fremst Fast Forward i mot. Seieren søndag på Jägersro var imponerende, spørsmålet er om det er nettopp i Malmø han trives best. Med formtall 82 har nevnte duo litt å gå på, men det skal selvsagt klaffe under nye forhold. Som beste norske tror vi mest på Safari Blues, som var god i 1000 Guineas til tredje.

Oppdretterne kan få en god dag søndag Øien Gård leder på den norske listen, og vi tror ikke de mister teten på søndag. De har I Rest My Case som et solid kort, og det er litt vanskelig å se at de store summene havner hos noen av de største konkurrentene. I Black Moon Breeding Auksjonsløp er det også litt å ta med seg. Men mest trolig går det mot Øien Gård ikke så langt utenfor Kongsberg som årets oppdretter.

 

Arnfinn Lunds Minneløp er blitt et flott løp for våre beste milere. Simply Minds og Valence har ofte gitt konkurrentene flere kilo, men denne gang er det likevekt. Hvis formen er bibeholdt, bør disse to ha et lite forsprang. For eksempel var de slått av Swedish Dream sist, men da bar sistnevnte fire og fem kilo mindre enn de to andre. Likevel er det nok mange som ønsker at Swedish Dream skal vinne. Han blir pensjonist etter løpet og kan legge opp med god samvittighet. Ni seire i knallhardt selskap kan han være bekjent av. Og kanskje aller best husker vi ham som toer i Marit Sveaas' Minneløp. Da slo han Square de Luynes, og det er det ikke så mange som har gjort på Øvrevoll.

 

Kriteriet har vi også på menyen. Litt synd med bare seks hester, men likevel ser feltet knallsterkt ut. Niels Petersen har halve feltet i sin stall, inkludert vår favoritt Stripesof Stars. Men her er det rett og slett en flott sekstett, og dette feltet tror vi inneholder deltakere som kommer til å ta for seg i storløpene neste år. 

 

Helt til slutt får vi også se årets første hekkeløp. Her skal Twisted forsvare de norske fargene. Hun har en imponerende statistikk når det gjelder lange løp, så distansen er vi ikke engstelig for. Om hoppingen går bra, kan Gina Mathisens sterke hoppe fort blande seg i striden. Ti kilo mindre enn duoen som trolig blir favoritter, det er ikke en ubetydelig vektforskjell

 

Da håper vi du har fått lyst til å legge søndagsturen til Øvrevoll. Vel møtt.