Nest siste klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  06.09.2022
Artikkelbilde
Captain Chorus

Torsdag er det klart for årets nest siste klassiker på Øvrevoll. Seks hester møtes i St Leger, hvor av hele fire er svensktrente. Kan Captain Chorus sørge for hjemmeseier i løpet hvor han ble tredje i fjor?

I forfjor ble det gitt plass til fireåringer i St Leger på Øvrevoll. Deltakelsen var tynn i forkant, og noen ganger var deltakelsen helt nede i fire hester. 2830 meter er en riktig styrkeprøve, og mange hester hoppet av etter en lang og tøff sesong. Da vant Hampus G, som etter andreplass i Derby året før, ble den første fireåring til å vinne St Leger. Seneschal fulgte opp i fjor. Han vant St Leger i Sverige som treåring og på Øvrevoll som fireåring, begge ganger med Andreas Tapia Dalbark på ryggen. 

 

I løpet av de ti siste årene, er det blitt fire seire til Cathrine Erichsen, tre til Wido Neuroth og tre til Niels Petersen. Captain Chorus er Cathrines håp, mens Niels satser på Crack the Sky. Vinner sistnevnte, blir hun den første hoppe til å vinne St Leger siden Santa Clara klarte det i 1989. Før det vant Becky Taifun i 1963, så hopper til topps i St Leger er sjelden vare. Crack the Sky var fjerde i Derby for litt over to uker siden, men vi tror vel mest på at fireåringene er mer herdet. 

Fine eliteløp 

Løpene 2 og 6 på kvelden er også verdt å få med seg. De fleste av våre beste milere kommer ut i et løp som starter allerede kl 17.50. Det var gledelig å se Simply Minds til start i Marit Sveaas' Minneløp. Den flotte andreplassen der imponerte stort, og opplegget kan bli riktig også nå. Ellers gleder vi oss veldig til å se treåringene Admiral de Vega og Intella mot veldig gode eldre sprintere. Vi nevner at Noosa Prince vant årets første løp i fjor 9. september, og sist viste han klar fremgang. I fjor slo han en så bra hest som City Code. 

Alt i alt en spennende ettermiddag/kveld på Øvrevoll. Spillemessig blir det nok et par overraskelser også denne gang, men kanskje ingen topputbetaling.