Jan-Erik smilte, suveren Sea Lodge

Skrevet av Birger Christensen,  04.09.2022
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth, Team Neuroth og Stall Perlen kunne juble over en ny storløpsseier i Danmark søndag. Arkivfoto Svensk Galopp.

Wido Neuroth, Jan-Erik Neuroth og Stall Perlen. Lyder konstellasjonen kjent? Søndag ble det en overlegen seier i Dansk Oaks, om vi er riktig orientert den klassiske seieren nummer 87 for Wido! 

- Jeg sitter nok på den beste hesten, men det er et par usikkerhetsmomenter, sa Jan-Erik til oss i forkant av løpet. Det er litt som å løpe på et vaskebrett på bortre langside. Ofte går hestene litt under pari i første start på Klampenborg, men denne gang gikk den biten bra, mente Jan-Erik. Sea Lodge lå som sjette-syvende rundt siste sving. Jan-Erik valgte å gå innvendig, seiersgivende i flere av de øvrige løpene. Nå var Sea Lodge i klar tet 300 meter fra mål, og andrehesten i Norsk Derby hadde ingen problemer.

 

 Niels Petersen/Carlos Lopez var det andre norske innslaget med Precious, og hun gikk et flott løp til en sterk annenplass. 

- Hun blir riktig bra på litt sikt, i dag ble det maks, sa Niels. Precious vant årets første løp på Øvrevoll, men denne prestasjonen var klart sterkere.