To storløp til William i Canada

Skrevet av Tom W. Johannessen,  18.09.2022
Artikkelbilde
Lørdagens mann på Woodbine: William Buick. Foto: Skjermdump

William Buick fortsetter livet på seremoniplass. Lørdag kveld satte han inn to Grade 1-vinnere på Woodbine i Toronto: Mysterious Night (Summer Stakes) og Modern Games (Woodbine Mile Stakes).


* Førstepremiene til Godolphin-hestene var solide; to millioner og fire millioner kroner.

Syv Gruppe 1 i år
Charlie Appleby trener begge vinnerhestene som var favorittspilte. William har nå syv Gruppe 1-seire i 2022 på fem forskjellige hester. Saffron Beach og Modern Games har to seire hver i galoppsportens ypperste selskap. Sistnevnte var for øvrig slått 1 og ¾ lengde til sølv av Baaeed i Sussex Stakes/Gruppe 1 på Goodwood 27. juli, det sier sitt om klassen. Baaeed er verdens høyest rankede gresshest.
 
"Win-and-you're-in"
Både 2-årige Mysterious Night og 3-årige Modern Games vant ellers «comfortably», drøye fem lengders gevinst på begge som er klare for Breeders’ Cup i USA 5. november. Dette var såkalte  «Win-and-you’re-in»-løp. - Super-impressive, sa William i etterkant om Modern Games, som har 6 på 11, vant Breeders' Juvenile Turf i fjor etter en solid porsjon dramatikk. Han var en såkalt «scratch at the gate», fikk etter hvert lov til å starte, men ikke i spillet.
Det var noen spillere som ikke var helt fornøyde i etterkant.
Lørdag, på Woodbine, tok han karrierens tredje seier i et Gruppe 1-løp. Forøvrig som den første 3-årige vinner av Woodbine Mile Stakes.

43 foran Hollie Doyle
I England har William Buick nå 137 seire i championatkampen. Med førsteplassene før 30. april (teller ikke i championatet) er tallet 159. Hollie Doyle, som rir på Bro Park søndag, har 84 seire på sølvplass.
Hun er altså 43 bak William som har forlatt feltet for lenge siden. Seiersprosenten er nå 27 mot 22 i fjor.