To gode NM-vinnere

15.09.2022
Artikkelbilde
Take A Chill Pill ©hesteguiden.com

Det var både Norsk Mesterskap, Fegentri Longines World Cup Lady Riders og Øvrevoll Hesteeierforenings Hoppeløp på plakaten torsdag. En sportslig spennende meny krydret med jackpot i V65. Vi fikk en herlig kveld med høstsol på galoppbanen.

Take A Chill Pill (Väsby Häst) var med I front direkte og fullførte meget sterkt helt hjem. Willa Synøve M. Schou holdt sikkert unna for en tapper Sid Game, og kunne dermed feire NM-tittel for toåringer. -Dette var gøy. Jeg hadde god tro på henne på forhånd også og mente hun skulle gå klart frem med løp i kroppen. Dette er en lovende hoppe. Nå gleder vi oss til søndag. Jeg ville ikke byttet hest med noen i Stockholm Cup, men jeg tar ingenting for gitt på forhånd denne gang med Hard One To Please, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen.

Buckybelle ©hesteguiden.com

Buckybelle (Stall Gammel Dansk) viste stor fremgang i sin siste start da hun vant med fem lengder. Hun var ikke særlig rask i uttaket denne gang, men langspurten var av beste merke. Sandro De Paiva holdt unna med kort margin for den gode stallkameraten Kill That Cat. -Vi er fornøyd med henne i dag. Stall Gammel Dansk har vært hesteeiere hos meg lenge og jeg synes seieren var fortjent. Stallen fikk både andre og fjerdeplassen i løpet også, og jeg har flere spennende norskoppdrettede hester på stallen, fortalte Cathrine Erichsen. Både hun og Annike Bye Hansen vant NM løp i fjor også.

 

Twisted  ©hesteguiden.com

Innledningsløpet gikk over 2.400 meter på sandbanen, og det var Twisted (Stall GM) som tok initiativet fra start. Willa Synøve M. Scou styrte løpet, stakk med noen lengder mot oppløpet og holdt sikkert unna. Hun gjør det veldig bra og vant to løp igjen. -Willa gjør en veldig god jobb. Jeg har noen hester på stallen som liker disse lange løpene og det ble sikkert i dag for Twisted. Stallen vår har stadig fin form, uttalte den suksessrike amatørtreneren Gina Mathisen.

 

Honroah ©hesteguiden.com

Fegentri-løpene er en opplevelse for amatørrytterne som får reise verden rundt for å ri løp. Mange nasjoner er representert, og i det første av to løp torsdag var det engelske Amy Collier som kapret flest poeng i serien. Hun gikk til topps med Honorah (Stall Butterfly). Hun innledet midt i feltet og hadde noen lengder frem ved inngangen til oppløpet, men spurten var sterk og ledende The Singing Butler ble innhentet akkurat på målstreken. -Det var fortjent at han fikk vinne i kveld. Det er egentlig en fin treåring som er bedre enn det programraden forteller. Vi har slitt med en del sykdom på stallen, men nå satser vi på en sterk høst, fortalte trener Tina Smith.

 

Gin ©hesteguiden.com

Det ble kamp om seieren til helt målstreken i det andre Fegentri-løpet, men lengst ut kom favoritten Gin (Stall Ukraina/Henrik Engblom). Hun spurtet ned alt og alle. Dermed ble det kjærkomne penger til en god sak. -Jeg donerer alt hun løper inn ut september til Ukraina. De opplever en ekstremt vanskelig tid og trenger dette mye mer enn oss. Det føles godt å kunne bidra med noe, sa Henrik Engblom. En stor gjerning fra Henke og det betyr 50.000 kroner for to seire i september.

Hjemmehåpet Emilie Finckenhagen måtte nøye seg med to fjerdeplasser i Fegentri-løpene denne gang, men hun vant begge løpene i Istanbul under forrige runde.

 

Quelle Eleganze ©hesteguiden.com

Quelle Eleganze (Stall Bright Side Of Life) var tidlig med fremme denne gang. Dermed hadde Carlos Lopez rimelig god kontroll på løpet da hestene traff oppløpet. Hun stakk unna med noen lengder og vant sikkert. -Dette var en god innsats og hun viser litt av det hun kan i kveld. Hesten var til salgs under auksjonen for to uker siden, men ble ikke solgt. Nå får vi lete etter nye løp i høst. Vi gleder oss til å se våre hester i aksjon søndag under Stockholm Cup-dagen og jeg tror det skal bli spennende, sa trener Niels Petersen.

 

Buckyboy ©hesteguiden.com

Buckyboy (Team BB) er en dyktig norsoppdrettet hest som virkelig holder god høstform. Sammen med Elione Chaves tok seksåringen sin andre strake seier i september. De lå på skuddhold inn mot oppløpet og koblet grepet på ledende Twice As Happy før mål. -Han gjør jobben igjen og imponerer meg. Nå får vi finne en ny oppgave til han i høst. Søndag er det Stockholm som gjelder for Duca di Com og andre topphester fra stallen. Vi gleder oss, uttalte trener Cathrine Erichsen.

 

Bobby The Brown ©hesteguiden.com

Bobby The Brown (Team Bobby & Raphael Freire) tok tidlig initiativet i V65-finalen. Alan Wallace stakk unna feltet mot oppløpet og seieren ble av det overlegne slaget. Treåringen fulgte dermed opp tredjeplassen fra sin seneste start med seier i karrierens tiende start, mens trener Raphael Freire i tillegg fikk en annenplass i NM for toåringer med stallens Sid Game.