Willa kan ha nøkkelen i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  15.09.2022
Artikkelbilde
Willa Synøve Marcussen er klar for en spennende dag. Her vinner hun på Twisted som hun også sitter på i dag. Foto: Hesteguiden.com

Willa Synøve Marcussen Schou er inne i en toppsesong. Treer i Norge med 13 seire, 6 på 21 og 29 i seiersprosent i Sverige. – Torsdag har jeg flere gode sjanser, sier Willa til ovrevoll.no.


Den beste av det hun kaller «flere gode sjanser»? – Mange tror på 1 Tambora Queen (V65-5/V4-3, 18-prosenter) fra Annike Bye Hansen. Jeg sier vel også den, men jeg har også litt tro på 4 Gold Rush (V65-2) med litt forbedring. Absolutt en spennende dag, uttaler Willa som nå har vunnet 60 løp i karrieren: 50 på Øvrevoll, ni i Sverige og ett i Danmark.

Her er Willas kommentarer:
- 3 Twisted (1. løp, Gina Mathisen) vant jeg på 30. juni. Kjentes veldig fin ut da. Leverer hun igjen, er hun med uten at jeg vet noe om formen nå.
- 4 Take A Chill Pill (2. løp/NM for 2-åringer, Annike Bye Hansen) har jeg aldri ridd før. Vet foreløpig lite om hesten, men løpet er åpent. Kan kanskje være med her.
- 4 Gold Rush (V65-2, Isidro Vergara, 25-prosenter kl. 15.00) gjorde et fint løp sist. Jeg kjenner denne også fra treningen. Som jeg har sagt før; dette er en hest jeg liker godt. Løpet er åpent, men jeg har litt tro hvis det klaffer.
- 4 Scytale (V65-4/V4-2, Annette Stjernstrand, 4-prosenter) har jeg vunnet med. Gikk fint da. Jeg håper på et nytt godt løp.
- 1 Tambora Queen (V65-5/V4-3, Annike Bye Hansen, 18-prosenter) har ikke startet på en stund. Det kan være et lite minus. Men uansett; en fin sjanse fra et fint startspor.   


ANNIKE BYE HANSEN har blikket rettet mot Stockholm Cup søndag, men suksess-treneren titter selvfølgelig også innom hjemmebanen. Hun har to torsdag:

 4 Take A Chill Pill (2. løp/NM for 2-åringer, Willa Synøve Schou Marcussen) bør være litt forbedret. Jeg er skuffet om det ikke blir en plass blant de tre.

1 Tambora Queen (V65-5/V4-3, Willa Synøve Marcussen Schou, 18-prosenter) er jeg redd for at kan trenge løpet etter pause siden tidlig august. Men oppgaven ser jo fin ut. Skal selvfølgelig regnes, sier Annike til ovrevoll.no

 

Hørt før løpene i dag:
- 5 This Is Pippi (2. løp, Jan-Erik Neuroth) er stallens beste sjanse i dag, melder Hallvard Soma til ovrevoll.no.

- 3 Kill That Cat (V65-2, Elione Chaves) og Buckyboy (V65-5/V4-3, Elione Chaves) er mine beste sjanser, sier Cathrine Erichsen.

- 8 Coleur Cafe (V65-5/V4-3, Jan-Erik Neuroth, 4-prosenter) trenger løpet, men er god nok til å vinne mot disse hestene om formen er der, uttaler Jan-Erik Neuroth.



FORMHEST: Harrier Hawk har tre Øvrevoll-seire på gress. I dag er det dirt. Manuel Martinez i salen på dette bildet, i dag rir Sandro De Paiva. Are Hyldmo trener. Foto: Hesteguiden.com

5 Harrier Hawk (V65-4/V4-2, Sandro De Paiva, 66-prosenter kl. 15.00) har gått opp i handicap, var ute etter 73 på Derby-dagen. Og 66 kilo er mye vekt på en ganske liten hoppe. Men underlaget er jeg ikke så bekymret for. Vi lærte litt på dirt første gang, hadde tro på henne også før det løpet. Men du kan egentlig se bort fra den innsatsen – med bronkitt i etterkant. Det ble bråstopp. Hun tar hele hånda hvis du gir henne lillefinger’n. I dag er det ny jockey; Sandro De Paiva er god, og han har ridd henne i trening. Han må få henne til å slappe av og samtidig ikke bli liggende for langt bak – i spruten og med det korte oppløpet på dirt’en. Jeg mener jo at det er litt ned i klasse sammenlignet med løpet på Derby-dagen der hun ble slått av en veldig god hest. Jeg vil egentlig se hvem som kan slå henne i dag.  Jeg tror på Harrier Hawk selv om jeg har tatt et par forbehold. Mener at hun stadig har noen kilo å gå på, uttaler Are Hyldmo i en fyldig forhåndsanalyse til ovrevoll.no

 

* - Ingen toppsjanser i dag, melder Niels Petersen som har 26 Øvrevoll-seire i år.

Fegentri-rytterne og statistikk:

Emilie Finckenhagen, Norge - 24 seire

Tereza Grbavcicova, Tjekkia - 22 seire

Jenny Langhard, Sveits - 18 seire

Evelina Rönnlund, Sverige - 14 seire

Melissa Vesterholm, Danmark - 12 seire

Maelle Le Levreur, Frankrike, 11 seire

Karen Dieltjens, Nederland - 11 seire

Elizabeth Scully, USA - 8 seire

Amy Collier, England - 7 seire

* Jenny Langhard, Sveits, har tetplassen i Fegentri-serien med 4 seire og 61 poeng. Antonia van der Ecke, Tyskland, er toer ett poeng bak.
Emilie Finckenhagen, med to gode ritt i dag, har 46 poeng og er treer.
Verdt å merke seg er at Langhard og van der Recke i teten har hvert sitt ritt i dag på helt uspilte hester; 7 Imperial Dawn (V65-1, Langhard, 0,6-prosenter) og 1 Menada (V65-3/V4-1, van der Recke, 1,5-prosenter).

* William Buick vant fire på rad på Sandown onsdag, ble nr. 5 og nr. 11 i ytterligere to løp. Han har nå 137 seire og er over en sving foran Hollie Doyle (rir Outbox i Stockholm Cup søndag) som har 81. Williams seiersprosent er nå 27, høyere enn både han og alle andre hadde trodd før sesongen. Han hadde 22 i fjor, Oisin Murphy som slo William 153-151 hadde 23 i seiersprosent i 2021.

* William rir på Chelmsford i kveld, all-weather. Han åpner på 2-åringen Appointed One (favoritt, Charlie Appleby, maidenløp). Førstepremien her er 43.000 kroner.
Lørdag er det opp i klasse og penger: Woodbine i Toronto, Canada er banen, for øvrig der William vant sitt første Gruppe 1-løp for Mick Channon (Southampton og Manchester City-spissen) i oktober 2009. Nå rir han Mysterious Night og Modern Games i Summer Stakes (2 mill. i første) og Mile Stakes (4 mill. i første), begge Grade 1.

* Baaeed velger det sikre fremfor det usikre og sier nei til Prix de l’Arc de Triomphe. Superhesten, som sammenlignes med Frankel, avslutter karrieren på Ascot 15. oktober i Champion Stakes. Dette er samme dag som William Buick blir kronet som årets jockeykonge i England. Baaeed starter i samme løp som Frankel avsluttet karrieren i for ti år siden.

* Jim Crowley, Baaeed-jockey, til Racing Post: - I’d love to see him win the Arc. It would be fantastic, but it makes sense to go to Ascot. Wherever he goes, I’ll never find another one like him. He’s a superstar. 

* Det er 146.463 ekstra jackpotkroner i Øvrevolls sekserpott i dag.