Ascot Brass sterk firer i Gruppe 2 på Meydan

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.02.2023
With The Moonlight, med William Buick, vinner Cape Verdi Stakes. Ascot Brass og Dane O'Neill (startnummer 1) blir nummer fire. Foto: Skjermdump/Dubai Racing

Ascot Brass gikk et strålende løp som firer i knallhard Gruppe 2-konkurranse på Meydan. Avstanden frem til vinneren i "Cape Verdi", With The Moonlight med William Buick, var 6,5 lengder.

Jockey Dane O’Neill plasserte Stall Valleys hoppe innvendig med en liten luke til lederhesten, White Moonlight. Der lå hun nydelig, «tracking the leaders», hele veien med alle sjanser 400 igjen. Men fronthestene var klassen bedre. Sterkest i Godolphin-duellen; William Buick og With The Moonlight, løpets klare favoritt.  White Moonlight toer, bronse til Samedi Rien foran Ascot Brass som fikk 7.500 pund for fjerdeplassen.
- Ascot Brass gikk utrolig bra. I prinsippet en sterkere prestasjon enn da hun ble toer i Cape Verdi i fjor. Dette løpet var steintøft, de to Godolphin-hestene som var én og to er absolutt topphester, sa Niels Petersen til ovrevoll.no i etterkant.

* Iron Butterfly (Stall Zuccini) var ute i Valley Handicap over litt korte 1600 meter. Ble liggende i fjerde innvendig fra spor 1. Endte som nummer 14 av 15 i en rask avslutning av løpsdagens siste løp. - Et uheldig løp med et par stopp. Da kommer hun ikke i gang igjen. Hun er ikke hurtig nok. Løp i kroppen nå og lengre neste gang, kommenterer Niels om sin andre starthest fredag.

Ny toppdag for James Doyle

James Doyle (se skjermdump/Dubai Racing over) hadde en ny toppdag. Godolphin-rytteren, og Williams Buicks bestekompis, vant tre løp med disse hestene: First Ruler (Vazinabad Handicap), Algiers (Al Maktoum Challenge/Gr.2, Simon og Ed Crisford trener) og Valiant Prince (Singspiel Stakes/Gr.2) som tok ned Alfareeq med Dane O’Neill på streken.
Disse to hestene stod i de to innerste sporene, Tuz (Jose l. Da Silva) vant en 1200 meter sprint (med sving) fra spor 1. Valiant Prince er nå ubeseiret på fire Meydan-starter.

Fight om tronen
Tilbake til James Doyle: Han har nå vunnet 7 løp på de 12 siste startene (tre på Meydan, to på Lingfield og to på Wolverhampton).
Seiersprosenten de siste 14 dagene er 58 – femtiåtte!
Han leder nå i The Carnival med syv seire og blir ikke lett å vippe ned av årets trone. Men det er klart for fight: William Buick har tre (Master Of the Seas, Naval Power og With The Moonlight) og kan selvfølgelig klare det – han er aldri slått før han er slått. Mickael Barzalona og Tadgh O’Shea jakter også  pallplasser på jockeystatistikken i årets utgave av The Carnival.

Charlie Appleby med ny toppdag
Det siste løpet på Meydan, Valley Handicap, ble vunnet av godt spurtende Moctarreb (Ali Al Badwawi/Dane O’Neill). Her ble Charlie Appleby-hestene nummer 6 og 10. Resten vant Godolphin-trener Charlie i de løpene han hadde hester. Inkludert to løp i Bahrain med Warren Point (Al Khalifa Cup/Listed) og King Of Conquest (Anchorman Cup/Bahrain Turf Series). Richard Mullen satt på vinnerhestene i Bahrain; 50 mil fra Dubai. Med andre ord en ny toppdag for championtrener Charlie Appleby.