Drømmer om drømmespor for Could Be King

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.02.2023
Artikkelbilde
Niels Petersen er i hetluften. På Meydans "Super Saturday" sender han Could Be King til start i sprintløpet. Sporet blir avgjørende. Foto: Hesteguiden.com

Niels Petersen velger 1200 meter rett frem; Nad Al Sheba Sprint (Gr.3) for Could Be King. 1400 og Ras Al Khor var alternativet på «Super Saturday». Slava Ukraini er starterklært i Al Bastakiya (L).

Det løpet går over 1900 meter og dirt. - Når det gjelder Slava Ukraini, ser vi det litt an, sier Niels til ovrevoll.no mandag formiddag.

Han er stadig i Dubai, og han er spent. Tirsdag er sporene klare; Could Be King og trener Petersen ber om hjelp fra Fru Fortuna denne gang.
7-åringen til Stall Elkær var slått kun tre og én kvart lengde som syver av City Walk 17. februar i Jebel Ali Free Zone.
Vi siterer fra Racing Posts løpsreferat: Led far side group, ridden 2 1/2f out, ran on well (op 25/1)”.

Sporet helt avgjørende
Det er startboks «on the near side” som gjelder i sprintløpene på Meydan.
- Helt fullstendig. Vi håper på flaks med sporet nå, uttaler Niels på vegne av seg selv og formsterke Could Be King som ris av Antonio Fresu. En plass blant de tre lørdag skal gi billett til World Cup-dagen.

UAE Derby en mulighet for Slava Ukraini?
Pat Cosgrave sitter på Slava Ukraini – hvis 3-åringen kommer til start. Han har aldri tidligere startet på dirt.
- Men han funker fint på underlaget i trening, opplyser Niels.
Sammen med eierkretsen rundt har han selvfølgelig festet et lite blikk på UAE Derby på World Cup-dagen.
Så bra var hesten i Jumeirah Derby at jockey Pat Cosgrave mente «han kunne ha vært på streken med første- og annenhesten med en bedre start».

"Masse løp i Skandinavia"
- Han ble litt redd i boksen på grunn av nabohesten. Er i stor utvikling og har masse løp i Skandinavia. Så det blir å velge fornuftige løp. Dansk Derby, Svenskt Derby og Breeders’-løp er naturlige mål, men det går også an å tenke ut av «boksen», sier en offensiv Niels Petersen.

Slava Ukraini, i Ukrainias farger, eies av Stall Handshake. Én av eierne er bosatt i Ukraina. Han var på Meydan da hesten startet første gang. 3-åringen ble hevet fire kilo etter fjerdeplassen i Jumeirah Derby. Slava Ukraini kommer til å stå på Øvrevoll denne sesongen. Det er sterke 3-åringer i Norge i år. Wido Neuroth har fem, fire av dem vant løp som 2-åringer.

Niels har hatt gode 3-åringer i Dubai
Nordic Defense, senere vinner av Svenskt Derby, var toer i Al Bastakiya i 2018. I 2010 hadde Niels Petersen Stall Zuccinis Timely Jazz i UAE Derby. Per-Anders Gråberg red. Timely Jazz var godtgående og flott plassert da han brøt ned i dette storløpet (Gr.2).

SISTE: Could Be King trakk spor 16 i Nad Al Sheba Turf Sprint lørdag (løp 4). Det var intet dårlig spor!
- Hadde om mulig vært best med et par utenpå, men absolutt et bra spor!
Alt er vel med Slava Ukraini (Al Bastakiya, løp 5), per nå starter han. Han funker på dirt'en i trening, og han takler kickback'en. Umiddelbart vil jeg si at han gjør det. Begge hester sjekkes fredag. Vi håper selvfølgelig, men det er tøffe løp, melder Niels Petersen til ovrevoll.no tirsdag formiddag.

* Det Niels håper på er en plass blant de tre - som igjen skal gi videre billett til World Cup-dagen 25. mars.
Det som er sikkert: Han sender ut to meget spennende hester i "Super Saturday".
Could Be King fikk den åpenbare fordelen å stå ved "the near side" på sprint.
Han står to kilo under topprankede Miqyaas som imidlertid trakk spor 4; dette er intet gullspor på Meydans sprintdistanse.
Og Slava Ukraini er en 3-åring i voldsom utvikling - selv om dirtdebut alltid vil være et spørsmålstegn.

* Charlie Appleby og William Buick har hatt vinner vinnerhesten i Nad Al Sheba Turf Sprint fire av seks ganger. Ingen starthest fra parhestene i år. City Walk (Saeed Bin Suroor) forsvarer Godolphins farger.