Master Bloom strøket

Skrevet av Tom W. Johannessen,  20.02.2023
Artikkelbilde
To løpsdager fredag og lørdag med topp internasjonal galoppsport i Saudi Arabia. Master Bloom fra Cathrine Erichsen og IKC Racing representerer Øvrevoll og Skandinavia. Fotomontasje: The Saudi Cup

Master Bloom er fredag morgen strøket fra løpet i Saudi.

Hør Cathrine Erichsen fortelle om Master Bloom fra Saudi, KLIKK HER

 

Master Bloom er kommet til Saudi Arabia. Begivenheten er stor; The Saudi International Handicap  fredag. Elione Chaves blir i Australia. João "Magic Man" Moreira setter seg opp på 8-åringen! 


Toppmann
Og det er som kjent ingen dårlig mann. Som Chaves er han brasilianer. 38-år og en absolutt jockeylegende. Tre ganger åtte seire på én løpsdag, det er han alene om. Moreira (se bildet under, foto: The Hong Kong Jockey Club) vant åtte i Sao Paulo i 2006, gjentok i Singapore ("eight-from-eight") i september 2013 og klarte det samme kunststykket i tøff Hong Kong-konkurranse på Sha Tin 3. mars 2017 etter å ha ridd blankt løpsdagen før. Moreira rir japeneren Cafe Pharoah, en typisk outsider, i hovedløpet Saudi Cup lørdag kl. 18.35 norsk tid.
Chris Antley har ellers det som regnes som verdensrekorden med ni på én dag (31. oktober 1987); fire på Aqueduct og fem på The Meadowlands samme ettermiddag.

João Moreira var ti år jockeykonge i Hong Kong sammen med Zac Purton. Førstnevnte red 1234 vinnere på Sha Tin og Happy Valley. Han kom med sjokkbeskjeden i fjor høst; "det er over nå". Familien reiste tilbake til Brasil i juni 2022, "Magic Man" hadde både hjemlengsel og problemer med venstre hofte og annonserte noe som kunne bli en "farewell-tour" på verdensbasis. Han er ihvertfall "fit" og kampklar nå, søndag vant han løp i Tokyo - og fredag setter han seg opp på Master Bloom fra Cathrine Erichsen.

Murphy i Dubai
Søndag kveld var «The comeback kid», Oisin Murphy først på Cathrines liste. Han rir imidlertid i tre løp på Meydan i Dubai fredag. Men også navn som Frankie Dettori, Luis Saez og Joao Moreira var aktuelle. Dettori har 15 USA-seire så langt i år, Saez er oppe og hugger med Irad Ortiz jr. i USA. Begge har 58, Irad Ortiz er foran på flere 2.plasser. Moreira ble altså mannen!

Ingen optimal oppladning
Master Bloom har reist via Sverige og Belgia, Jägersro og Susanne Berneklint var første stoppested.
- Han er pigg og glad og vel plassert i Riyadh nå. Men oppladningen har ikke gått optimalt. Banen frøys på Jägersro og det ble stopp i treningen. Vi hadde planlagt mer jobb, oppsummerer trener Cathrine som imidlertid er veldig fornøyd med det som ikke har med trening og treningsforhold å gjøre: - Arrangøren har ordnet og fikset alt på en flott måte, sier hun til ovrevoll.no.

Cathrine i farta
Selv er hun i farta så det holder. Hjem fra Thailand; «vasking, rydding og en tur i stallen mandag» - før avreise til Riyadh og Saudi Arabia og et nytt lite eventyr med IKC Racings Master Bloom. Han var samme sted på samme dag i fjor, men viste seg ikke frem i sin beste utgave: - Han står hyggeligere til i år og ble jo også også halsoperert etter løpet i fjor. Men jeg hadde vært mer optimist hvis oppladningen hadde vært bedre, gjentar Cathrine foran et løp der førstepremien er nesten 3,1 millioner norske kroner.
Et fullt felt med hester fra syv nasjoner er på plass i startboksene i The Saudi International Handicap (kl. 16.25 norsk tid fredag).




Master Bloom og treningsrytter og følgesvenn, Helene Reboul.

Jockeymatch i Riyadh
Frankie Dettori, Luis Saez og João Moreira er tre av fjorten jockeyer i fredagens utgave av «The International Jockey Challenge) på King Abdulaziz Racecourse i Riyadh. Fire handicapløp med 100.000 dollar i første, jockeyene får her 15 prosent av premiesummen, og 100.000 dollar venter sammenlagtvinneren.

Victoria Alonso på plass
Syv mannlige jockeyer (to lokale) mot syv kvinnelige. Australias Caitlin Jones vant i fjor og er på plass også i år. Det samme er Chantal Sutherland og Victoria Alonso, 20 år og Spanias beste kvinnelige jockey.
Hun kommer fra en fotballfamilie – så det er nevnt. Seks av gutta i storfamilien har spilt, eller spiller, profesjonell fotball. Tre har vært på det spanske landslaget. Fetter'n Marcos Alonso, 189 centimeter høy og ingen jockeytype, var i Chelsea og er nå i Barcelona.

Blir på Meydan fredag
William Buick vant tre på Meydan fredag og blir i Dubai også kommende fredag. Han ble for øvrig toer i hovedløpet
H. H. The Amir Trophy i Qatar lørdag på ryggen av Warren Point. «A bump» og litt trafikkproblemer er historien bak sølvet som var verdt hele 460.000 dollar. 27-årige Oisin Murphy vant Dukhan Sprint, også det et millionløp, på ryggen av Hugo Palmers Flaming Rib.
En tørrlagt Oisin vant også på Chelmsford sist torsdag i sitt første løp etter 14 måneder ute – og er helt klart en jockey som kommer til å prege storløpene i 2023. Han rir Missed The Cut for Newmarket-treneren George Boughey i Neom International Turf i Saudi lørdag.

* Hovedløpet, The Saudi Cup, går lørdag og er "The Richest race in the world" med 10 millioner dollar i førstepremie.



Løpene kan du se her:
https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html
https://thesaudicup.com.sa/en/racecard/2023-02-24/7/declarations