Niels: "Han må synes det er show å løpe!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.02.2023
ENER: Could Be King (Stall Elkär), med Carlos Lopez, vant seks løp i Skandinavia i fjor. Det blir tøffere på Meydan i dag. Foto: Svensk Galopp

- Han må synes det er show å løpe. Nå er det 1200 meter rett frem; her blir det ingen pust som i løpene med sving. Vi får bare se, sier Niels Petersen til ovrevoll.no foran Meydan-løpene i dag.

Han er som vanlig ringside, denne gang med tre starthester: 1 (4) Could Be King i 2. løp, 2 (6) King David i 4. løp (V4-1) og  12 (6) White Heart i 5. løp (V4-2). Tallet i parentes er startsporet. Det er en klar fordel å stå innvendig på Meydan, men ikke i sprintløp. Der kommer de fleste vinnerne fra utvendig spor, «the near side».
Jockeyer på Petersen-hestene er Antonio Fresu, Pat Cosgrave og Dane O’Neill.

«Litt lettere nå»
Could Be King, nå syv år, vant alle sine seks starter I Skandinavia i fjor med Carlos Lopez. Ble fjerde i Hamburg og var nr. 6, 12 og 8 på Meydan i fjor vinter.
- Det er alltid tøffe løp her, men det er jo litt lettere nå i et handicapløp (Could Be King på 105 i OR og på topp i handicap, red. anm.), sier Niels som oppsummerer: - Hestene er ihvertfall i fin orden og god form.

Favoritt i fire løp i dag
William Buick, som har fire seire i The Carnival, er favoritt i de fire løpene han rir i dag. Han sitter bl.a på 9 Silent Speech i Jebel Ali Free Zone – som er løpet der Could Be King starter. Williams hest har fått et gunstig startspor 13, vi snakker altså her om sprint.

Murphy tilbake, møter William lørdag
Oisin Murphy, tre ganger engelsk championjockey, var tilbake på Chelmsford torsdag med ett ritt etter 14 måneders utestengelse. Det ble seier direkte med Jupiter Express. Murphy rir i Doha lørdag – og rir bl. a. Mister Staple i Al Rayyan Mile. Der møter han Godolphins Courageous Knight. Jockey: William Buick.
Det er første gang de to stjernejockeyene møtes i banen siden Champions’ Day løpsdagen på Ascot i oktober 2021.

Carlos holder formen
Per onsdag hadde Carlos Lopez 17 seire under vinteroppholdet i Chile. Han haded 39 plasseringer (fra 2. til 4. plass) på 121 ritt. Det er fire pengepremier i løpene i Chile.
Nora Hagelund Holm har så langt to seire. Hun har tre andreplasser, blant annet en sølv fra sist lørdag. Nå onsdag ble Nora treer i det eneste løpet hun red. Fasit i går: En 4. plass og én 5. plass – og to uplasserte. Nora fikk strøket én hest, på papiret det beste rittet, like før start.

Marquand ute i to måneder
Tom Marquand var treer i England i fjor med 91 seire i The Championship, det samme antallet hadde Holllie Doyle som han er gift med. Tom har ridd i Australia i vinter, men er nå ute i minst to måneder etter «an ugly fall» og en skulderoperasjon. Etter løpet «Inglis Millennium» ble jockey Josh Parr plassert på gjerdet i 20 løpsdager for «careless riding».
Også Hollie Doyle er ute etter et fall og albuebrudd på Wolverhampton 18. januar. Hun skal opereres i neste uke.
Tom Marquand har galgenhumoren intakt når han sier til Racing Post: “At least we’ve got two arms between us”.