Nora fant luken med 21-oddser'n!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.02.2023
Artikkelbilde
Nora Hagelund Holm og Star Honey kommer frem innvendig og vinner på Vino del Mar søndag kveld. Foto: Skjermdump/Valparaiso Sporting

Den som venter på noe godt: Nora Hagelund Holm plukket opp et «spareride» i løp nr. 25 (!) på den chilenske Derby-dagen: Litt slalåm før hun fant luken innvendig med 21-oddser'n Star Honey. 

Dette var Noras seier nummer to i Chile etter et sterkt ritt. Hun har også to annenplasser og får stadig flere sjanser nå. 

Banen søndag var Vino Del Mar i Valparaiso ut mot Stillehavet på den chilenske vestkysten.
– Jeg hadde opprinnelig to ritt, men satte meg også opp på en «reserveliste» og fikk dette rittet i det siste løpet. Det var seint, halv-ti på kvelden, forteller Nora som var én av to kvinnelige jockeyer i et fullt felt på 16 over distansen 1100 meter. Jockeybransjen er veldig mannsdominert i Chile.

14 ritt forrige helg

Star Honey, Noras seiershest (helt til høyre, se skjermdump Valparaiso Sporting over), hadde forøvrig 18 løp over den samme distansen tidligere. En typisk 1100-hest!
Nora trives – og jobber hardt under sitt vinteropphold i Sør-Amerika.
- Jeg føler at jeg utvikler meg. Det er som sagt «full pinne» i løpene. Jeg red fire løp fredag, syv lørdag og tre søndag. Fredag er neste løpsdag for meg. Det er varmt her, jeg tror det er meldt 37 grader torsdag, sier Nora som starter flyreisen tilbake til Norge 24. februar. Ny jobb hos Annike Bye Hansen er neste stoppested.


14 seire så langt for Carlos

Carlos Lopez har imponert i det som har vært et lite comeback i hjemlandet. Han har nå 14 seire under vinteroppholdet og er plassert på midten av Ti-på-topp denne vinteren i Chile. Her er konkurransen tøff – og løpene mange.
For øvrig; ingen jockey kan ri flere enn ti løp på én løpsdag.
Søndag var Carlos i aksjon i hovedløpet; «El Derby». Han endte som nummer 11 på 33-oddser’n Exhausting.
Vant gjorde favoritten Fortino til 1,8 ganger pengene.
Championjockey Carlos hadde opprinnelig planlagt retur til Norge i slutten av februar.
Nå er det mulig han forlenger oppholdet til et stykke ut i mars.

Fra Øvrevoll: Kristin Hilsen og Jan-Erik Neuroth er blitt foreldre igjen. Mathilde kom 1. februar. Vi gratulerer!

Fra Dubai: Ingen skandinaviske hester starter førstkommende fredag. Veronika Askes ektemann, Antonio Fresu, leder i Emiratene med 33 seire. På Meydan er Tadgh O’Shea foreløpig toppmann med 11. Best i The Carnival så langt er James Doyle med syv førsteplasser.

Fra England: Oisin Murphy, tre ganger engelsk champion, gjør comeback neste uke etter 14 måneders utestengelse.
Han er for øvrig satt opp på George Bougheys Missed the Cut i storløpet Neom Turf Cup i Saudi 25. februar.

Fra Frankrike: Frida Valle Skar har to seire så langt i den franske sesongen og er nummer 47 på statistikken som toppes overlegent av regjernde champion Maxine Guyon med 29.