Sølvhest i fjor: "Mye tøffere i år"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.02.2023
Artikkelbilde
Ascot Brass (Pat Cosgrave) blir toer, slått trekvart lengde av Pevensey Bay (Olivier Peslier) i Cape Verde i fjor . William Buick på Wedding Dance blir treer. Foto: ERA Racing

I fjorårets Cape Verdi Stakes (Gr.2) ledet 1 Ascot Brass, men ble «headed close home» av Pevensey Bay. – Mye tøffere i år, sier Niels Petersen til ovrevoll.no foran starten i dag kl. 16.45.

Men Stall Valleys 1 Ascot Brass (V4-1 i det skandinaviske spillet) er en fighterhoppe med ti seire på 26 starter og 4,5 millioner norske kroner på konto. Skal aldri undervurderes. Hun årsdebuterte som sjette av ni på Meydan 30. januar. Avstanden opp til vinneren; 8 Soft Whisper (nestfavoritt i dag, for øvrig slått av Ascot Brass i Cape Verdi i fjor) var 4 og én kvart lengde.

With The Moonlight ligner en vinner på tall
– Hun var ikke helt heldig. Kunne vært fjerde, sa Niels Petersen etter Tombe Stakes.
I år, og i dag, er Ascot Brass rangert som niendehest med 97 i internasjonal formtall.
12 With The Moonlight (William Buick/Charlie Appleby) topper med 112 og ligner en vinner på tall.
Vant Saratoga Oaks i New York i fjor med William «in the irons».
Distansen er 1600 meter; With The Moonlight har for øvrig vært ute på lengre i de fem siste startene.
Hun møter tre tøffe Godolphin-hester i 8 Soft Whisper, 11 Wild Beauty og 10 White Moonlight.

Også Iron Butterfly fra spor 1
Erfaringsmessig, i gressløpene på Meydan, skiller det ikke veldig mye mellom hestene i de blå Godolphin-fargene.
12 With The Moonlight starter fra boks nummer 6, 1 Ascot Brass (med Dane O’Neill) starter fra boks 1.
- Et flott spor. Vi prøver å være med litt fra start, sier Niels som sender ut 9 Iron Butterfly (Stall Zuccini, Adrie de Vries rir) i et handicap, også den fra 1.spor på 1600 meter gress. Men Niels er en aning bekymret for det som skal være et drømmespor på Meydan.
- Jeg vet ikke om hun er hurtig nok fra spor 1. Hun har ellers ikke løpt siden Stockholm Cup på Bro; det er en bane hun ikke trives på. Jeg er fornøyd med en liten premie i dag, uttaler Niels.

* Førstepremien i Cape Verdi er 1,1 millioner norske kroner. Ascot Brass fikk 327.000 for annenplassen i 2022

NIELS PETERSEN OM:
Bahrain-hestene: - Ingen av dem starter i dag, vi håper på 17. februar. Herewegodandy har hatt hovknusning, Chianti halsinfeksjon. Vi har vært uheldige. Og det er synd for Willa (Willa Synøve Marcussen Schou, red. anm.) som gjør en toppjobb. Det er for øvrig høyere nivå i Bahrain i år enn det har vært.

Slava Ukraini: - Var bra sist og har tatt løpet helt supert. Starter 24. februar. Får baneforhold som skal passe bedre da.

Square De Luynes: - Ser veldig fin ut hjemme og kommer ut i Oslo Cup.


WILLIAM BUICK har fem ritt på Meydan i dag. 12 With The Moonlight (V4-1), 6 Ottoman Fleet (V4-3) og 8 Tranquil Night (V4-4) er alle favoritter i det engelske forhåndsspillet.
Ottoman Fleet møter også denne gang stallkameraten og Charlie Appleby-hesten 1 Valiant Prince (James Doyle) som er ubeseiret på Meydan – og som har vært heldig med spor 2 i dag.
James Doyle, med fire seire i The Carnival i år, sitter i V4-2 (Al Maktoum/Gruppe 2) på favoritten 1 Algiers som var glimrende til Meydan-seier 6. januar og bør vinne igjen.

* Pat Cosgrave er suspendert, rir ikke på Meydan i dag. Stjernejockey Ryan Moore er ellers på plass og rir sine første løp i The Carnival i 2023.