Toppdag for Petersen-stallen på Meydan

Skrevet av Tom W. Johannessen,  24.02.2023
Artikkelbilde
Ascot Brass (startnummer 2) og Pat Cosgrave på vei inn til bronse i Balanchine (Gr.2), vinner gjør With The Moonlight og William Buick. Skjermdump: Dubai Racing

Tredje til Ascot Brass (Gr.2), fjerde til Iron Butterfly (Gr.2) og fjerde til Slava Ukraini (Jumeirah Derby). Niels Petersen hadde all mulig grunn til å være fornøyd etter fredagen på Meydan.

Det var han også. Men dagen inneholdt marginer; det kunne blitt mer. – Prestasjonene var veldig bra! Litt ergerlig at ikke Ascot Brass ble toer, men sånn er racing. Hun gikk et sterkt løp. Det samme gjorde Iron Butterfly som avsluttet flott til fjerde. Og Slava Ukraina er ikke mye slått av veldig gode hester i Jumeirah Derby. Han var litt uheldig i starten og kom kanskje også litt tidlig opp i fronten, sier Niels til ovrevoll.no. Han roser stallteamet i Dubai – og kan konkludere: - Hestene ser veldig godt ut nå!

* Neste løpsdag i Meydans The Carnival er Super Saturday 4. mars. Could Be King starter og en plass blant de tre betyr videre ferd til World Cup-dagen.

"A short head" fra sølvet
William Buick og favoritten With The Moonlight var klart den beste hesten i  Gruppe 2-løpet Balanchine.
Svenskfødte Ascot Brass (Pat Cosgrave), fra fint spor, lå nydelig plassert i lederryggen og så ut til å kunne bli sølvhest foran Lyrical Poetry. Men sistnevnte forsvarte seg; Ascot Brass var «a short head» bak til bronse verdt 186.000 norske kroner.
33 var oddsen på Ascot brass i England.

Nærmer seg fem millioner
Nå nærmer Stall Valleys strålende hoppe seg 5 millioner på konto; summen er 4,82 millioner. Hun blir Skandinavias mestvinnende hoppe gjennom alle tider; dette er ingen dristig spådom.
Iron Butterfly ble lagt inn bak fra ytterste startspor og avsluttet flott til fjerdeplassen.

Toppløp av Slava Ukraini
Slava Ukraini (Stall Handshake) var ikke heldig med starten i Jumeirah Derby med 100.000 pund til vinneren. Han avanserte imidlertid raskt og fightet som en løve utvendig for lederhesten til fjerde, slått én og én kvart lengde av vinneren Sharar.
Sistnevnte, med Adrie De Vries, fikk luken og var det nødvendige foran One Nation og William Buick.
Tilbake til Slava Ukraini: dette blir en superspennende 3-åring i Skandinavia i år!

To til William
William vant to løp og ble igjen beste jockey, han har nå ni i The Carnival og er der han pleier å være; på toppen.   
Fawzi Nass trener vinneren Shahar i The Jumeirath Derby. Han er fra Bahrain – og hadde også vinnerhesten Qaader i The Saudi International Handicap fredag der Master Bloom ble strøket.

Ambassadør-klapp
- Jeg synes det var veldig trist at det ikke ble start, men er glad for at Master Bloom stod trygt på stallen. Han skrittet en tur med Helene (Reboul, red. anm.) i ettermiddag og var veldig sprek. Arrangementet her er fantastisk med verdenseliten på plass, melder Cathrine til ovrevoll.no. En av dem som også var på plass under The Saudi Cups første dag var Norges ambassadør til Saudi Arabia; Thomas Lid Ball som ga en ambassadørklapp og litt trøst til uheldige Master Bloom (se bildet over) som reiser hjem til Norge 2. mars.

* The International Jockey Challenge i The Saudi Cup ble vunnet av USA-toppen Luis Saez foran fjorårets japanske champion Yagu Kawada og Englands Joanna Mason.