Toppdag for William på Meydan?

Skrevet av Henrik Glimo Hansen/Tom W. Johannessen,  10.02.2023
Artikkelbilde
William Buick er klar for en hektisk dag på mektige Meydan i Dubai. Foto: Eirik Stenhaug

Forrige fredag innfridde William Buick med favoritten With The Moonlight i et Gr.2-løp. I dag er han aktuell i 6 av 7 løp, bl. a. med favoritten 6 Lazuli (løp. 5) i Blue Point Sprint (Gr.2)

  • Til godolphin.com uttaler trener Charlie Appleby seg optimistisk rundt sjansene til Buick.

– Både Lazuli og Man of Promise kommer til Blue Point Sprint i bra orden. Vi vet at Lazuli har testet distansen på Meydan og at det er hans optimale distanse. Han er i bra form, og selv med startboks én, har han fart nok. Det er hesten å slå. Man Of Promise gikk et bra løp over distansen i Ertijaal Dubai Dash og ser ut til å gå frem med løpene, sier Appleby og melder dette om en annen hest Buick sitter opp på:

– Modern News går tilbake i distanse etter å ha avsluttet som sjette i Zabeel Mile. Han leverer solide prestasjoner på dette nivået og bør gjøre et bra løp igjen.

* Merk at startnummer og startboksnummer ikke er identiske på Meydan, og at det ofte er tøft å gjøre seg gjeldende om man må starte fra en startboks langt ute i banen.

Disse hestene rir William Buick på Meydan i dag:

  • 6 (13) Falling Shadow (løp. 1) avsluttet enormt til tredje for to uker siden. De tunge baneforholdene var ikke til hestens fordel, så prestasjonen var sterk. Ute i et handicapløp der han blir favoritt på sin siste innsats. Startboksen er imidlertid ikke ideell.
  • 7 (3) Josephino (løp. 2) rir Buick for den tsjekkiske treneren Ingrid Janackova Koplikova. Hesten er født i Storbritannia, men har konkurrert i Frankrike. Et skikkelig internasjonalt innslag. Var fjerde i Meydan-debuten 27. juanuar og er en av flere outsidere i dette åpne handicapløpet.
  • 4 (4) Princeville (løp. 3) var slått med 12 lengder av den klare favoritten 2 Al Dasim i Al Wasl Stakes. 3-åringen vant 2 av 4 løp i fjor, men skuffet stort i Meydan-debuten. Kan helt sikkert bedre, men det skal litt til å ta ned Al Dasim i Dubai Trophy Conditions Stakes.
  • 6 (1) Lazuli (V4-2/løp. 5) slo flere av disse konkurrentene i Ertijaal Dubai Dash 6. januar. Første startboks kan bli en utfordring, men Lazuli er rask nok til å takle utgangsposisjonen. Det regnes som en fordel å stå utvendig («near side») i sprintløpene på Meydan.
    Buick red hovedutfordrer 3 Man Of Promise, fra boks 5, i sist møte mellom disse to, men denne gangen bytter han og bestekompis James Doyle hest. Og resultat?
    Et bittelite obs. på hesten Antonio Fresu rir her; 10 Ponntos. Fransk Gr.3-vinner og frontrunner. Har vist fart og står i et gunstig spor på sprint; boks 11.
  • 8 (7) Tall Boy (V4-3/løp. 6) gjør sin første start for amerikanske Doug O'Neill. Har aldri vunnet løp før, men var fjerde i Gr.2-løpet Los Alamitos Futurity Stakes i USA for 55 dager siden. Duoen O'Neill og Buick har vunnet flere løp sammen, så de skal helt klart passes som en outsider i Uae 2000 Guineas (Gr.3).
  • 8 (1) Modern News (V4-4/løp. 7) har vist solide ting i Europa med seier i listed-løp og to annenplasser i Gr.3-løp, men skuffet her på Meydan 20. januar. Hesten var imidlertid tredje i dette løpet i fjor, Business Bay Challenge (listed), så han har vist at han håndterer banen. En halvbror til gode Modern Games. Blir en av de betrodde og stiller med vinnersjanse.

    * I hele sesongen (22/23) i Emiratene leder Veronika Askes ektemann, Antonio Fresu med 33 førsteplasser, Tadgh O’Shea har 32. På Meydan topper O’Shea med 11 foran Pat Dobbs som har vunnet 10 Meydan-løp.

    * I The Carnival er James Doyle toppmann med syv seire. William Buick har tre, men kan hente inn på bestekompis Doyle i dag. William er favoritt i tre av syv løp i forhåndsspillet i England. Det samme er for øvrig Mickael Barzalona. Toppmann som er uten seier de siste 14 siste dagene på 13 ritt. William har 2 på 9 og 22 i seiersprosent.
    James Doyle har smått utrolige 67 i seiersprosent de siste 14 dagene ; 7 førsteplasser på 11 ritt! Av trenerne: Charlie Appleby topper med 11 på 26 og 42 i seiersprosent.

    * William Buick skriver ellers i en melding til ovrevoll.no at han rir på Meydan fredag 24. februar og ikke i Saudi Arabia denne løpsdagen som er den første av to dager i Saudi Cup-helgen.
  • Innlevering V4 kl. 16:45 

    Svensk banestream på RD2 kl. 14:30 - 16:30. Sendingen fortsetter på ATG-lenke.