Annike: "Nå blir det champagne på Arlanda!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.06.2023
Artikkelbilde
Stor dag i vinnerpaddocken på Bro Park for Admiral De Vega og kretsen rundt vinneren av Stockholms Stora Pris.

Annike Bye Hansen vant, som trener, Gruppe 3-løpet Stockholms Stora Pris med en ypperlig Admiral De Vega. – Nå blir det champagne på Arlanda, sa hun til ovrevoll.no før start på hjemveien.

- Å herlighet, dette er helt katastrofe, tenkte Annike etter én syvende-, én fjerde- og en tiendeplass da Bro-løpsdagen var ung. - Men så gikk det fra «shit» til fantastisk! Helt surrealistisk, men ikke som da Hard One To Please vant Svenskt Derby i fjor. Jeg visste på forhånd at Admiral de Vega hadde noe her å gjøre. Men han har altså vært her to ganger tidligere og oppført seg som en idiot. Bare stress og mas. Nå satte han seg bak, vi hadde en plan i dag, og kom på speed. Viste alle hvor god han er. Jacob (Johansen, red. anm.) red et kanonfint løp innvendig. Videre i sesongen? Vi tenker jo på Sveaas, selvfølgelig, sier Annike til ovrevoll.no. 

«Mye var bra, det var ikke så mye som var dårlig»
Niels Petersen oppsummerte Bro-dagen for ovrevoll.no: - Mye var bra, det var ikke så mye som var dårlig. Man kan jo ikke forvente å vinne alt.
Championtrener Niels vant altså to: Ascot Brass og Per-Anders Gråberg hadde full kontroll i Bloomers Vase (L); «hun er for bra igjen», sa løpskommentator David Crona om hesten som var tredje i Gruppe 2 i siste starten i Dubai i vinter. Stall Valleys stjernehoppe er nå noen tusenlapper unna fem millioner på konto – og kommer, høyst sannsynlig og ganske snart, til å passere Funny Legend som Skandinavias mestvinnende hoppe gjennom alle tider.
Mystery Night (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth/Stall Perlen)/tok sølvet i Bloomers’ Vase og skal definitivt ha for forsøket på å felle favoritten.

Strålende Guineas-vinner
Slavi Ukraina var som Niels selv sa «veldig imponerende» da han vant Svenskt 2000 Guineas. Er meldt i Svenskt Derby og «alt», nå er det en tur i tenkeboksen for Niels og kretsen rundt hesten.
I Gruppe 3-løpet Stockholms Stora Pris ble King David nummer fire uten å være helt heldig med løpet.
Kick On fikk et par dult’er, dagen var ødelagt, og han ble nummer ni. Stall Petersen hentet hjem nesten 850.000 kroner fra stordagen i Stockholm.

Norsktrente hester vant fem av ni løp på Bro Park der den norske dominansen i skandinavisk galoppsport var tydelig. Øvrevoll-vinnerne på Bro Park:
* Admiral De Vega (Annike Bye Hanssen/Jacob Johansen/Stall Väsby Häst AB og Hans Skiöld, Stockholms Stora Pris, 600.000 til vinneren).
* Slava Ukraini (Niels Petersen/Carlos Lopez/Stall Handshake, Svenskt 2000 Guineas, 415.000 til vinneren).
* Ascot Brass (Niels Petersen, Per-Anders Gråberg/Stall Valley, Bloomers' Vase, 160.000 til vinneren).
* Carrara (Silja Støren/Manuel Martinez/GU Stables, Guineas Classic Consolation, 124.500 til vinneren).
* Captain Chorus (Cathrine Erichsen/Elione Chaves/Team Finn Kristiansen, Open Handicap, 57.500 til vinneren).

To til Danmark

Admiral De Vega ga 32 i vinnerodds og var et 7.valg i V64-spillet på Bro Park der både Elione Chaves og Ulrika Holmquist vant to løp. 1000 Guineas ble en triumf for Danmark og Bent Olsen-trente Angel Field (Elione Chaves). Thunder Sea (Wido Neuroth) med Jan-Erik Neuroth ble tredje her.
Mer Danmark: Lost Empire, med Nicolaj Stott (Torben Christensen trener), gikk til topps i Bro Park Vårsprint foran en Øvrevoll-kvartett: Let’s Go Crazy (Niels Petersen), Brian Ryan (Wido Neuroth), City Code (Cathrine Erichsen) og Hotline Bling (Silja Støren).