Cathrine har tatt på hatten, "Duca" er klar!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.06.2023
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen og Duca Di Como. Kl. 18 lørdag er det klart for et høydepunkt i begges karriere. Foto: Eirik Stenhaug

Cathrine Erichsen har tatt på festhatten. Og Duca Di Como har tatt av solbrillene som har gjort ham til en liten kjendis på Ascot. Kl. 18.00 inntar han startboksene i Wokingham Stakes. Følg med!

Og «Duca» rapporteres i fyr og flamme på veien mot et høydepunkt i en karriere som til nå har gitt 21 seire. I dag løper han for Stall Como og hele skandinavisk galoppsport. Og selvfølgelig for Cathrine Erichsen. - Alt vel, sier hun til ovrevoll.no når starten nærmer seg. 

Chaves: Kjennes veldig fin ut
- So far, so good. Chaves forteller at «Duca» kjennes veldig fin ut. Han har vært ute på Ascot, går og titter litt nå. Det er et gigantisk anlegg, og det er fint at han får orientert seg, sa Cathrine mens hun ennå var en flytur unna England og Ascot. Vi iler til med å opplyse om at Øvrevoll-stjernen har vist frem «Duca-signaturen», opp på to bein!  


«Catch me if you can»
- Han er på hugget. Dette blir en opplevelse, nå prøver vi. Det blir selvfølgelig veldig spennende. Men han møter gode hester. Gress? Han er god på gress og har fordel av den slake oppoverbakken mot mål. Det samme hadde Easy Road da han vant i 2016. Alt kan skje. Jeg får si det sånn. Det blir å bombe på og «catch me if you can», uttaler Cathrine med blikket inn i Wokingham Stakes. Løpet vises på storskjerm på Øvrevolls Oslo cup-dag kl. 18.00.   

* Forhåndsfavoritt i Wokingham Stakes: Orazio (Charlie Hills trener) med William Buick til åtte ganger pengene foreløpig. Duca Di Como noteres til 33 i odds. Orazio kommer fra to strake. Skal imidlertid være best på «good to soft». William vant for øvrig sin første av 34 seire på Royal Ascot (én førsteplass nå tirsdag) i nettopp Wokingham Stakes som tenåring i 2007.

* 28 hester starter i Wokingham Stakes. Duca Di Como, med startnummer 4, fikk spor 14. Altså midt i feltet. Orazio og William Buick har nummer 8 og spor 29. 

* Torsdagens første løp, Norfolk Stakes (Gr.2, 1000 meter) ble vunnet av sistevalget 16 Valiant Force med Rossa Ryan til 150 ganger pengene i England. Valiant Force, fra boks 5, vant ganske lett. En ueksponert irsk hest som var langt, langt bedre enn de engelske bookmakerne hadde regnet seg frem til. Kom ganske midt i banen - der Duca Di Como også trolig vil løpe sitt løp.

* Frankie Dettori, på Courage Mon Ami, tok seier nummer ni i Gold Cup, prestisjeløp nummer én og det best betalte løpet på Royal Ascot. Frankie red et strålende løp i det som var hans siste opptreden i Gold Cup. John og Thady Gosden trener Courage Mon Ami. Frankie har før lørdagens løp fire førsteplasser, han stoppet på én i fjor.

* The King and Queen, Charles og Camilla, fikk sin første Royal Ascot-vinner i Desert Hero, ridd av Tom Marquand.

* Én sølv var Williams Buicks beste plassering torsdag. Ryan Moore vant ett løp og leder jockeystatistikken med fire førsteplasser.  William har én seier så langt på Royal Ascot. Frankie Dettori tok en dobbel fredag og har nå fire; én bak Ryan Moore foran avslutningsdagen lørdag. 

* Se faksimilen fra Sky Sports News under. "Duca" har blitt "Hesten med solbrillene" på Ascot. Et rift på øyet er grunnen, brillene beskytter, men her følger PR-verdien med! Sky Sports er ingen liten kanal!